Čitaj mi!

Nunjez zapuštio usta kritičarima - četiri gola protiv Lajpciga

Najskuplje pojačanje Liverpula ovog leta, Darvin Nunjez, utišao silne kritike nakon prvih minuta u crvenom dresu, pošto je u trećem meču postigao četiri gola za jedno poluvreme.

Nunjez je ovog leta stigao u Liverpul iz Benfike za 75 miliona evra (plus 25 kroz bonuse), pa svaki njegov potez prolazi kroz filter, najviše, protivničkih navijača. 

Urugvajac je imao problema sa navikavanjem na nove kopačke, pa zbog žuljeva nije uspevao ni da završi prve treninge u novom klubu.

Kada je zaigrao, u prijateljskim utakmicama sa Mančester junajtedom i Kristal Palasom, društvene mreže su se usijale.

Svako pogrešno dodavanje, svaki loš prijem služio je za naslađivanje protivničkim navijačima. 

Na sve to, reakcija direktora Benfike Ruija Košte, na prodaju Nunjeza za rekordnu sumu, probudila je crv sumnje i među navijačima "redsa".

"Kada smo čuli da je Liverpul zainteresovan, očekivali smo 40-45 miliona, pošto je Darvin imao dobru sezonu. Dva dana kasnije dobili smo ponudu od 80 miliona. Počeli smo da se smejemo... Odgovorili smo na ponudu, tražeću 100 miliona i sutradan je stigla. Svet je poludeo. Imamo bolje napadače u mladom timu", napisao je Rui Košta u WhatsApp porukama, do kojih su stigli portugalski mediji.

Međutim, posle dva meča (oba po 30 minuta igre), Nunjez je eksplodirao u trećem.

Liverpul je igrao prijateljski meč protiv Lajpciga u Nemačkoj, a Nunjez je igrao 40 minuta. 

Ušao je u 46, a prvi gol u dresu Liverpula postigao je dva minuta kasnije sa bele tačke.

Tri minuta kasnije, Urugvajac je još jednom zatresao mrežu, preciznim udarcem desnom nogom.

Het-trik je kompletirao u 68. minutu, sada je gol postigao levom nogom, da bi poslednji gol na meču, postigao u 89. minutu meča.

"Ovo je najbolji način da zaustavite takve diskusije. Ova generacija igrača prati društvene mreže, što nije pametno, ali to rade... On je drugačiji napadač od onih koje imamo i zaista dobar napadač- Ovo je savršena noć za njega", rekao je Jirgen Klop nakon utakmice.