Читај ми!

Evropa ne prašta greške, Radnički izvukao remi na Malti

Fudbaleri Radničkog igrali su nerešeno sa Gzirom na Malti 2:2, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije. Srpski tim imao prednost na poluvremenu, domaćin došao do preokreta zahvaljujući greškama igrača Radničkog, Gaku doneo izjednačenje u sudijskoj nadoknadi. Revanš meč na programu je za sedam dana u Nišu.

Bio je Radnički bolji rival na Malti, ali je na kraju u sudijskoj nadoknadi izbegao poraz. Ipak, izabranici Tomislava Sivića naučili su jednu vrlo važnu lekciju - u Evropi se greške ne praštaju.

Ekipa iz Niša imala je više od igre na "Sentenari" stadionu u Takaliju, ali je na kraju morala da se čupa u sudijskoj nadoknadi.

Dobra stvar je što tim iz Niša nije doživeo poraz, a ekipi kvaliteta Radničkog ne bi trebalo da predstavlja problem da pred svojim navijačima obezbedi prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

Radnički je poveo u 28. minutu, kada je Lazar Jovanović uputio centaršut sa desne strane, a mladi Nikola Štulić glavom zatresao mrežu Gzire.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je usledio pravi šok za goste. U samo pet minuta Gzira dolazi do potpunog preokreta.

Prvo je veliku grešku golmana Drobnjaka iskoristio Brazilac Maksvel Samuraj u 56. minutu, da bi nešto kasnije Mlađović srušio Dijasa, a Maksvel bio siguran sa bele tačke.

Pokušao je Sivić izmenama da razmrda svoju ekipu koja je stvorila nekoliko prilika pred golom protivnika, ali realizacije nije bilo sve do sudijske nadokande.

Francuski napadač Maka Gaku, koji je nešto ranije ušao u igru sa klupe, pratio je akciju svog tima i jedan odbitak sproveo u mrežu Gzire.

Sivić na kraju može biti zadovoljan konačnim ishodom, a revanš meč je na programu za sedam dana u Nišu.

Ukoliko savlada Maltežane, Radnički će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije igrati protiv austrijskog Volfsbergera.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво