Čitaj mi!

Čeferin: Niko nema uslove za trening kao Srbija

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin bio je gost FS Srbije u Sportskom centru u Staroj Pazovi i poručio da nijedna zemlja u Evropi nema uslove za trening kao Srbija.

Prvi čovek evropskog fudbala došao je u društvu jednog od najbližih saradnika, direktora nacionalnih asocijacija Uefa Zorana Lakovića.

Čeferina i Lakovića ugostili su zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, počasni predsednik Tomislav Karadžić, direktor A tima Stevan Stojanović i selektor A reprezentacije Dragan Stojković.

Dan ranije predsednik Uefe bio je na promociji knjige svog oca Petera, gde se takođe sreo sa brojnim osobama iz srpskog fudbala.

"Sinoć je bilo odlično, opušteno sa mnogo prijatelja. Retko imam posete u nekoj državi gde se osećam tako dobro. Što se tiče trening centra, za mene je fascinantan. Verujte mi da sam video praktično sve trening centre u Evropi, ovo nemaju ni najveće zemlje", istakao je Čeferin, a preneo sajt FSS.

Slovenac je prokomentarisao i saradnju sa FSS.

"Prvo nisam neki diplomata. Iskreno mogu da kažem da je saradnja sa FSS, predsednikom i generalnim sekretarom, idealna. Ne može biti bolja. Ovde se osećam kao kod kuće".

Čeferin je istakao da veruje da će reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem, biti spremna za velika dela na Mundijalu u Kataru.

"Piksi je bio legenda kao igrač, a sad vidimo koliko je dobar trener. Imate odličnu ekipu i za mene plasman na Svetsko prvenstvo nije ništa senzacionalno. Vi to zaslužujete i ja sam siguran da će rezultat Srbije na svetskom prvenstvu biti odličan", izjavio je Čeferin i dodao da veruje da će organizacija SP biti na vrhunskom nivou:

"Iako je specifično Svetsko prvenstvo zbog toga što se održava u novembru i decembru i na malom prostoru, siguran sam da će organizacija biti odlična. Baš su se posvetili i rade mnogo na tome. Biće drugačije, zanimljivije".

Sledeće godine slede izbori u Uefa, a FS Srbije bio je jedan od prvih u Evropi koji je podržao kandidaturu aktuelnog predsednika.

"Preko 50 saveza je poslalo pismenu podršku. Fudbalski savez Srbije je bio jedan od prvih, što mi mnogo znači", zaključio je predsednik Uefa Aleksandar Čeferin.