Čitaj mi!

Filipović: Došao sam da osvajam trofeje sa Partizanom

Novi fudbaler Partizana Aleksandar Filipović izjavio je da će dati sve od sebe da sa klubom iz Humske osvaja trofeje.

Filipović (27) je u Partizan stigao iz Bate Borisova, a danas se priljučio pripremama crno-belih u Sloveniji. On je pre beloruskog kluba igrao za Voždovac i Jagodinu, a ponikao je u Dubočici iz Leskovca.

"Čim sam čuo za ponudu Partizana pričao sa trenerom Ilijom Stolicom. Ovo je za mene velika šansa, opet ću sarađivati sa trenerom s kojim sam proživeo lepe trenutke u Voždovcu."

"Konsultovao sam se sa suprugom, oboje smo se posle skoro pet godina u inostranstvu uželeli kuće. Brzo smo rešili da se vratimo kući i da potpišem ugovor sa Partizanom", rekao je Filipović za zvanični Jutjub kanal kluba.

On je bio član Voždovca koji je u maju 2017. godine pobedio Crvenu zvezdu (3:2) i omogućio Partizanu da preuzme prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, a kasnije i da osvoji titulu.

"Veoma mi je drago što se tako desilo. Ja sam fudbaler koji hoće da osvaja trofeje. Znam da sam došao u klub koji želi trofeje, a daću sve od sebe na svakoj utakmici kako bismo osvojili titule. Igrao sam u Belorusiji, ali tamo pritisak nije kao ovde", rekao je novi fudbaler Partizana.

Filipović je istakao da će se brzo privići na novi klub.

"Iza mene je predivan period u životu, osećao sam kao da nisam stranac u Belorusiji, što je najbitnije kad si u inostranstvu. Osvajali smo titule, uzimali kupove, igrali evropska takmičenja, a BATE-u želim da se što pre vrati na šampionski put."

"U Borisovu sam najčešće igrao levog beka, tu je najviše trebalo da se pomogne, ali mi je desna noga jača i najkomfornije će biti da da igram po toj strani", istakao je Filipović.

On je rekao da na pripreme Partizana dolazi fizički spreman.

"Nisam pauzirao, jer je šampionat Belorusije u toku. Što se tiče Partizana, igrao je lep fudbal, svidelo mi se kako su se momci borili za klub. Na svakoj utakmici daćemo maksimum", zaključio je Filipović.