Čitaj mi!

Vinisijus odbio "nemoralnu ponudu" Pari Sen Žermena

Fudbaler Reala, brazilski reprezentativac Vinisijus (21), odbio je tzv. "nemoralnu ponudu" da nastavi karijeru u Pari Sen Žermenu, za godišnju platu od čak četrdeset miliona evra, prenosi španski sportski list "Marka".

Španski list tvrdi da su čelnici šampiona Francuske "vrbovali" mladog Vinisijusa da napusti madridski klub. Navodi se da je ova informacija dodatno zakomplikovana odnose između dva kluba, pošto su Real i PSŽ već "vodili rat" oko Kilijana Mbapea, koji je na kraju ostao u Parizu.

Marka navodi da je PSŽ od novembra 2021. godine, pa sve do marta 2022. vršio pritisak na brazilskog fudbalera i tražio je od Vinisijusa da ne produži ugovor sa "kraljevskim klubom", koji je na snazi do 2024.

PSŽ je navodno Brazilcu obećao godišnju platu od čak 40.000.000 evra, ogroman bonus samo za potpis ugovora, ali i pomoć oko pokretanja biznisa u Kataru, kao i razne druge privilegije koje bi imao u francuskom klubu.

Vinisijus trenutno u Realu godišnje zarađuje oko tri i po miliona evra. On trenutno pregovara sa čelnicima madridskog kluba u vezi sa produženjem ugovora, po kojem bi zarađivao oko deset miliona evra po sezoni.

Vinisijus (21) je član Reala od 2018. godine. On je bio jedini strelac u pobedi Reala nad Liverpulom u ovogodišnjem finalu Lige šampiona (1:0).