Читај ми!

Crnogorci i Škoti deklasirali suparnike na gostovanju, Bosanci sigurni u Ligi nacija

Fudbaleri Crne gore nadigrali su selekciju Ruminije sa 3:0, a Škoti su deklasirali tim Jermernije sa 4:1 na gostujućim terenima u utakmicama četvrtog kola lige B u Ligi nacija. Na domaćem terenu Bosanci su nadigrali tim Finske sa 3:2.

Reprezentacija Crne gore je delasirala selekciju Rumunije, a igrač odluke je bio Stefan Mugoša koji je čak tri puta zatresao mrežu na gostujućem terenu.

Prvo je u 42. minutu glavom poslao loptu u mrežu domaćina, a onda je to ponovio u 56. i 63. minutu za konačnih 3:0 zahvaljujući čemu su došli do 4 boda i trećeg mesta u grupi 3 lige B u Ligi nacija.

Isti broj bodova ima i Finska koju su na svom terenu Bosanci nadigrali sa 3:2 posle nekoliko rezultatskih obrta.

Prvo su domaćini poveli iz jedanaesterca već u 5 minutu pogotkom Miralema Pjanića, ali su gosti izjednačili samo pet minuta kasnije pogotkom Remu Pukija, da bi samo osam minuta kasnije poveli i sa 2:1 pogotkom Benjmina Kalmana, da bi desetak minuta kasnije Edin Džeko izkednačio na 2:2 sa koliko se i otišlo na poluvreme.

U nastavku se razvijala ravnopravna borba sve do 58. minuta kada Edin Džeko sjajnin šutom sa ruba šestnaesterca plasira loptu za konačnih 3:2.

U grupi 3 lige B Lige nacija Bosna i Hercegovina je trenutno prva sa 5 bodova, Finska je druga sa 4, a sa istim brojem bodova treća je Crna gora dok su Ruminu treći sa 3 boda.

Na gostovanju su ubedljivio slavili i fudbaleri Škotske u duelu sa Armenijom. 

Fudbaleri Jermenije su odlično počeli meč na svom terenu i čak poveli u šestom minutu golom Bihakhsjana, ali su Škoti desetak minuta kasnije izjednačili pogotkom napadača Sautemptona Stjuarta Armstronga.

A onda se u 44. minutu dogodio verovatno i ključni momenat meča jer domaćini ostaju sa igračem manje jer je domaći fudbaler Arman Hovhanisjan dobio dva žuta kartona zbog pogibljednog starta, onda i zbog udaranja protivnika bez lopte.

Već par minuta kasnije u sudijskoj nadoknadi Stjuart Armstrong postiže i drugi gol za vođstvo od 2:0.

U drugom poluvremenu gosti su dominirali na terenu, Mekgin i Adams su pogocima u 50. i 54. minutu ekspresno dotukli domaću selekciju, a domaćini su u sudijskoj nadoknadi ostali i bezjoš jednog igrača zbog drugog žutog kartona.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво