Čitaj mi!

RTS u Parizu - Navijači preplavili ulice Grada svetlosti, redovi za slikanje sa "ušatim" peharom

Veliki broj navijača Liverpula i Reala već se nalazi u Parizu, a na svakom koraku oseća se zadovoljstvo fanova dva tima što će biti u prilici da bodre svoje miljenike u borbi za evropski tron.

Na nekoliko desetina punktova u gradu postavljeni su štandovi, odnosno zvanični butici, u kojima navijači dve ekipe mogu da za "pristojne" novce kupe neki od navijačkih rekvizita.

Za privezak sa peharom Lige šampiona mora se izdvojiti 15 evra, šalovi su 25, a majice od 35 do 50 evropskih novčanica.

Pažnju navijača španskog i engleskog velikana posebno privlači štand sa izloženim peharom Lige šampiona, a red za slikanje sa istim dugačak je više od 150 metara i u njemu se čeka i više od sat vremena.

Incidenata nema, a atmosfera je veoma vesela - navijači za velikim nestrpljenjem iščekuju veče i 21.00 sat, kada će Liverpul i Real u direktnom okršaju odlučiti ko će biti novi šampion Evrope.

Zato ima tapkaroša, koji ulaznice sumnjivog porekla pokušavaju da prodaju i za 1.000 evra.

A dve ekipe već su ušle u istoriju evropskog fudbala, pošto je ovo već treći put da međusobno igraju za trofej namenjen najboljoj ekipi na Starom kontinentu.

Sada već daleke 1981. godine upravo u Parizu slavio je Liverpul minimalnim rezultatom 1:0, dok je pre četiri godine, 2018. godine, u Kijevu Real izašao kao pobednik rezultatom 3:1.

Utakmica na stadionu "Francuska" počinje u 21.00 čas, uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije.