Читај ми!

RTS u Parizu – Sve spremno za finale Lige šampiona, zanimljive cene na stadionu

Na stadionu "Francuska" u Parizu obavljaju se poslednje pripreme pred finale Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, zakazano za subotu od 21.00. U Grad svetlosti tokom cele nedelje pristižu ikone svetskog fudbala i deluje da će i ovogodišnje finale biti zaista spektakularno.

Pariz je ovih dana fudbalski centar sveta.

Real Madrid i Liverpul će ukrstiti koplja u velikom finalu u subotu i pokušati da dođu do "ušatog pehara" namenjenog šampionu Evrope.

Meč se igra na stadionu "Francuska", čiji je kapacitet oko 75.000 mesta.

Po četvrtinu kontingenta karata dobili su španski i engleski klub za svoje navijače.

Navijači širom sveta, karte u zvaničnoj prodaji mogli su da kupe do 28. aprila, a cene su se kretale od oko 70 do 700 evra.

Ulaznice za lože, kao i ostala povlašćenija mesta, kretale su se od oko 5.000 do 9.000 evra.

Novinari RTS-a posetili su stadion "Francuska" dan pred spektakularno finale.

Na stadionu se vrše poslednje pripreme, izvode generalne probe i brine se o svakom detalju koji može uticati na sutrašnju predstavu.

Uvek su zanimljive i cene pića, hrane i grickalica na stadionima u finalima.

Tako se za čašu piva mora izdvojiti devet evra, otprilike isto toliko koštaju sendviči, nešto je skuplji hot-dog, dok je najjeftinija grickalica 3,5 evra, koliko košta čips od 45 grama. 

Što se tiče samog fudbala i očekivanja od rezultata, mišljenja su podeljena. 

I dok neki tvrde da će Real još jednom uspeti da pomrsi račune na papiru jačem rivalu, drugi misle da će Liverpul ipak opravdati ulogu blagog favorita i ponoviti uspeh iz sezone 2018/19.

Zanimljivo je da su se ove dve ekipe sastale u finalu 2017. godine, kada je Real pobedio sa 3:1. 

Real je apsolutni lider u broju trofeja šampiona Evrope, sa čak 13 "ušatih pehara", dok je Liveprul šest puta bio na vrhu Evrope.

Finale je utakmica u kojoj se svašta može dogoditi i u kojoj se ništa ne može predvideti.

Ipak, ono što je sigurno jeste to da nas očekuje pravi spektakl, kako na terenu, tako i na tribinama stadiona u Sen Deniju, u severnom delu Pariza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво