Читај ми!

Partizan dominirao protiv Vojvodine, pa strepeo za plasman u finale Kupa

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu sa 2:1 i plasirali se u osmo uzastopno finale Kupa Srbije. Crno-beli u prvom poluvremenu postigli dva gola, ali i promašili veliki broj prilika. U nastavku Vojvodina smanjila rezultat, a domaći do poslednjeg minuta strepeli da li će stići do pobede. U drugom polufinalu sastaju se Crvena zvezda i Novi Pazar.

Sličnu utakmicu kao pre nekoliko dana odigrali su Partizan i Vojvodina, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije, a i rezultat je na kraju bio isti – 2:1 za crno-bele.

Ekipa Aleksandra Stanojevića odlično je ušla u meč, stvorila veliki broj prilika za gol, ali je postigla samo dva pogotka.

Briljirao je Emil Rockov na golu Voše, skinuo nekoliko zicera domaćim igračima i samo zahvaljujući njemu Novosađani u prvom delu nisu doživeli rezultatsku katastrofu.

Partizan je poveo već u 4. minutu, a strelac je bio Rikardo Gomes. Napadač crno-belih postigao je svoj 35. pogodak u sezoni, čime je izjednačio učinak Mateje Kežmana iz sezone 1999/00.

Domaći tim je dominirao, stvarao prilike, Rockov branio, ali su crno-beli ipak stigli i do drugog pogotka, a strelac prelepog gola bio je Kvinsi Menig u 43. minutu.

Vojvodina je zaigrala mnogo bolje u nastavku, a to je omogućio i Partizan indolentnom igrom, što gosti kažnjavaju u 52. minutu, kada Zukić koristi asistenciju Simića posle odličnog kontranapada ekipe Igora Radojičića.

Do kraja utakmice nije bio ozbiljnijih prilika za gol, iako su navijači crno-belih strepeli svaki put kada je lopta bila blizu njihovog kaznenog protora.

Na kraju je Partizan zasluženo slavio trijumf i osmu godinu zaredom igraće u finalnom meču Kupa Srbije.

Protivnik u finalu biće bolji iz duela između Crvene zvezde i Novog Pazara, koji se igra od 18.30. 

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво