Читај ми!

Na "Etihadu" prave prvi korak za novi pohod na Evropu – Holand stiže u Mančester siti!

Erling Braut Holand postaće novi napadač Mančester sitija, objavio je prvo ugledni magazin "Atletik", a onda i potvrdio najpoznatiji insajder za transfere Fabricio Romano sa "Skaj sportsa". Holand je već prošao lekarske preglede u Briselu, a očekuje se da do kraja dana Siti aktivira otkupnu klauzulu vrednu više od 60 miliona evra.

Norveški napadač, koji je sa velikim uspehom nosio dres Borusije Dortmund skoro dve pune godine, postaće najveće pojačanje "građana" i akvizicija za koju veruju da može da bude presudna u jurnjavi za pehar lige šampiona.

Aktuelni engleski šampion ponovo je ostao "kratkih rukava" u najjačem evropskom fudbalskom takmičenju nakon poraza od Real Madrida, a odmah posle tog neuspeha krenuo u realizaciju Holandovog transfera.

Prvi je informaciju objavio novinar Atletika Dejvid Ornstajn, koji je naveo da će Siti platiti 75.000.000 evra i da će ugovor biti potpisan do kraja sedmice.

Ornstajn je dodao i da će Holand imati godišnju platu od 31 miliona evropskih novčanica pošto su prvo dogovoreni lični uslovi sa igračem, ali je onda stigla pouzdanija i nešto drugačija informacija.

Mladi centarfor je prvo prošao lekarske preglede u briselskoj bolnici Erazmus, u prisustvu doktora iz Mančestera. Nemački Sport 1 i Kiker su u međuvremenu objavili da su dobili potvrdu iz Borusije da će transfer biti realizovan.

Potom je Fabricio Romano svojom čuvenom "Here we go" rečenicom potvrdio da 21-godišnji momak rođen u engleskom Lidsu zaista dolazi na "Etihad", ali u drugačijim uslovima. Otkupna klauzula je nešto veća od 60 miliona evra i Erling Braut neće biti najplaćeniji član tima.

Umesto 500.000 funti kako je prvobitno istaknuto, nedeljna plata norveškog napadača biće 375.000 britanskih novčanica, čime će se izjednačiti sa Kevinom De Brujneom.

Ugovor će biti potpisan na pet godina, odnosno do 2027. godine, a njegova je bila želja da bude objavljen ove nedelje, kako bi imao vremena da se pozdravi sa navijačima koji su uvek bili dobri prema njemu.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola konačno će dobiti ono što mu najviše nedostaje u ovom trenutku, a to je klasičan napadač. Takođe, u plavom delu Mančestera mogu da budu veoma zadovoljni jer su po poprilično niskoj ceni za aktuelno tržište, dobili jednog od dvojice najpoželjinijih igrača današnjice.

Među "građanima" se nadaju da bi upravo Holand mogao da bude taj faktor koji je do sada nedostajao da se stigne na krov Evrope.

Stameni napadač je za Borusiju Dortmund odigrao 88 utakmica i postigao neverovatnih 85 golova, uz 23 asistencije u svim takmičenjima, dok je pre toga nosio dres Brajna, Moldea i Red Bul Salcburga.

Za nacionalni tim Norveške 15 puta se upisivao u listu strelaca na 17 nastupa.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво