Читај ми!

Vladimir Petković favorit za klupu Austrije

Doskorašnji selektor švajcarske fudbalske reprezentacije, Vladimir Petković, mogao bi da preuzme nacionalnu selekciju Austrije.

Na sutrašnjoj sednici Predsedništva Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) planirano je da bude predstavljen novi trener reprezentacije.

Petković je trener kojeg bi želeo da dovede sportski direktor OeFB Peter Šetel, koji će Predsedništvu podneti svoj predlog.

Novi selektor, koji na toj funkciji nasleđuje Nemaca Franka Fodu, predvodiće austrijski tim 3. juna na utakmici Lige nacija protiv Hrvatske.

Proteklih nedelja mnogo se spekulisalo o tome ko bi mogao postati selektor, a pominjala su se i imena bivših austrijskih fudbalera Petera Štegera, Andreasa Hercoga i Markusa Šopa, a Šteger se izdvojio kao najozbiljniji kandidat.

Prema pisanju švajcarskog dnevnika Blik, sada je favorit Petković, koji je vodio švajcarsku reprezentaciju od 2014. do 2021.

Pre Fode, austrijsku reprezentaciju je od 2011. do 2017. vodio Švajcarac Marsel Koler.

Posle Kolera i Fode, Petković bi bio treći stranac koji bi se našao na trenerskoj klupi austrijske reprezentacije.

Jedini problem u dovođenju Petkovića mogao bi biti novac, pošto je on do februara bio trener Bordoa i tamo zarađivao više nego što može da ponudi OeFB.

Sa Petkovićem je Švajcarska ostvarila zapažene rezultate -kvalifikovala se na Svetsko prvenstvo 2018, ali i Evropska prvenstva 2016. i 2020. godine.

Na poslednjem takmičenju Švajcarska je ispala tek u četvrtfinalu, i to na penale od Španije, a pre te utakmice eliminisala je Francusku.  

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво