Читај ми!

Lester nakon preokreta savladao PSV i plasirao se u polufinale Lige konferencija

Fudbaleri Lestera savladali su PSV u Ajdhovenu sa 2:1 (0:1) i plasirali se u polufinale Lige Konferencija. Protivnik u borbi za finale biće im Roma koja je savladala Bodo Gilmt sa 4:0.

Izuzetno uzbudljiv meč u Ajdhovenu. PSV je imao više od igre stvorio više prilika, propustio nekoliko stopostotnih šansi, poveo, a onda je Lester uspeo da preokrene rezultat i sa dva gola obezbedi plasman u polufinale. U prvom meču u Engleskoj rezultat je bio 0:0.

Obe ekipe bile su izuzetno agresivne od početka meča. PSV je imao nešto više loptu u svom posedu, a stvorio je i više prilika pred golom Šmajhela. Gece i Žunior su propustili stopostotne prilike, tačnije golman Lestera je uspeo da odbrani njihove udarce.

Pretio je i Lester, ali ni njegovi napadači nisu uspeli da realizuju svoje prilike.

PSV je poveo u 27. minutu. Velika greška odbrane Lestera, Tilemansu je ispred kaznenog prostora ukrao loptu Gece i uposlio Zahavija. Ovaj preciznim udarcem iskosa sa desne strane sa oko deset metara vara Šmajhela. Lopta se odbija od suprotne stative i završava u mreži.

Lester je nakon primljenog gola preuzeo inicijativu, stvorio je i propustio nekoliko dobrih prilika. S druge strane domaćin je imao par brzih kontranapada, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Lestera.

Obe ekipe ušle su u drugo poluvreme sa željom da postignu gol. Ređale su se šanse na obe strane. Ponovo je domaćin imao više od igre. Propustio je PSV nekoliko prilika da udvostruči prednost. S druge strane i gosti su imali svoje šanse, ali su bili neprecizni.

Ipak, Lester je izjednačio u 77. minutu. Perez je dobio loptu u kaznenom prostoru na samoj gol-aut liniji, lažnjakom se oslobodio čuvara. Uposlio je Medisona koji je bio u naletu, iz prve je opalio i lopta odlazi pod prečku.

Nakon postignutog gola gosti su propustili još par prilika za kompletan preokret. Međutim, u 88. minutu Lester je stigao do drugog gola. Brza akcija gostiju po levoj strani, Hol je odlilično uposlio Lukman, koji je šutirao. Golman PSV-a krajnjim naporom uspeva da odbije loptu, ali samo do Pereire koji je šalje u gol.

Do kraja meča PSV je pokušao da stigne do produžetaka, ali nije uspeo.

Lester će u borbi za finale igrati protiv Rome. Polufinalni dueli na programu su za dve nedelje.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи