Читај ми!

Šta čeka Srbiju na žrebu za SP – noćna mora ili grupa snova

U iščekivanju žreba za grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru, mnogi se bave prognozama i predikcijama koje bi to rivale "orlovi" mogli da izvuku i sa kim će ukrstiti koplja. Kao i uvek, postoji neka najgora, kao i relativno najbolja opcija, međutim ono što je sigurno za obe jeste da će biti vraški teške, kao i da se Srbija neće unapred predati.

Fudbalska groznica izazvana ovogodišnjim Svetskim prvenstvom koje se održava u Kataru uveliko je počela.

Neki će sa razlogom reći da nije ni prestajala od samog početka kvalifikacija.

Sigurno je to da će ulje na vatru biti dodato nakon današnjeg žreba u Dohi, zakazanog za 18.00 časova po našem vremenu. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Za sada je poznato 29 od 32 učesnika Mundijala, koji će danas saznati svoje protivnike i krenuti u detaljne analize istih.

Šeširi

Srbija se nalazi u trećem šeširu žreba, u kojem se takođe nalaze i Senegal, Iran, Maroko, Japan, Tunis, Poljska i Severna Koreja, te se sa njima naravno neće moći sastati.

Što se tiče ostalih rivala, jasno je će uvek postojati "grupa smrti", kao i onaj potencijalno i samo na papiru lakši put, tj protivnici u grupi.

Gotovo izvesno je da je najlakši protivnik iz prvog šešira domaćin, selekcija Katara.

Svi ostali učesnici Mundijala iz prvog šešira važe za izrazite favorite koje želite da izbegnete, tj sa kojima igrate jer vam se sudbina ukrstila puteve.

U prvom šeširu nalaze se Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.

Sa poslednjom selekcijom "orlovi" su pokazali da mogu da se nadmeću, što može uliti samopouzdanje igračima i protiv ostalih potencijalnih rivala iz ovog šešira.

Kada se pogleda drugi šešir, jasno je da lakih rivala zaista nema, ali zasigurno ima lakših od ostalih.

Tako iz tog šešira treba izbeći Nemačku i Holandiju, koje gotovo da imaju kvalitet ekipa iz prvog šešira.

Ipak, čak ni one ne toliko zvučno jake reprezentacije, imaju više nego kvalitetan i uigran sastav, što se dalo videti na primeru Danske sa kojom su se "orlovi" nedavno neuspešno sastali.

U drugom šeširu su još Meksiko, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska. 

Poslednji, četvrti šešir sa sobom nosi nekoliko trikova i zečeva koje treba izbeći, ili pak onih koje želite da izvučete više od ostalih.

Četvrti šešir čine Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana i preostale tri selekcije koje kroz plej in kvalifikacija jure plasman na Svetsko prvenstvo (Ukrajina/Škotska, Australija-UAE/Peru, Kostarika/Novi Zeland).

Mnogi sa razlogom smatraju da je poslednji šešir veoma zanimljiv i da sve selekcije poseduju kvalitet koji može "otkinuti" bodove na papiru jačim reprezentacijama i tako potpuno zakomplikovati grupe.

(Ne)željeni protivnici 

Ako pogledamo koje su to poželjne i nepoželjne grupe u kojima bi Srbija mogla da se nađe, rezultati su veoma zanimljivi.

Potencijalna "grupa smrti" glasila bi: Francuska, Nemačka, Srbija, Kanada.

Znatno poželjnija grupa bila bi: Katar, SAD, Srbija, Saudijska Arabija.

Ako bi Srbija htela da naplati neke stare dugove, za to bi poslužila grupa: Argentina, Hrvatska, Srbija, Gana.

Nije nemoguće da se desi i bizarna situacija da "orlovi" upadnu u neku "osvetničku" grupu i sastanu se sa istim selekcijama kao i na prošlom Mundijalu: Brazil, Švajcarska, Srbija, Kostarika.

Bilo kako bilo, jasno je da lakih zadataka i protivnika na Svetskom prvenstvu neće biti.

Svaka selekcija koja je izborila, ili koja će izboriti plasman, poseduje kvalitete i zasluženo će se naći u Kataru.

Ipak, tim Srbije, na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem dokazao da je da se ne plaši favorita, ne plaši izazova, uspeha, ali i neuspeha.

Dokazali su "orlovi" da im se igra fudbal i da znaju da ga igraju i nadamo se da će to biti slučaj i na Mundijalu, gde će se svet bolje upoznati sa tim kakav fudbal i kakve igrače ima reprezentacija Srbije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи