Читај ми!

Stanković: Najvažniji cilj je dupla kruna

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je istakao da je tim Kolubare sigurno podigao nivo igre u odnosu na prethodni duel ove dve ekipe i da utakmica neče biti nimalo laka ali njegov tim ide na sigurnu pobedu. Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju tim Kolubare od 18 časova i 30 minuta na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru 28. kola domaćeg prvenstva.

Posle dobre igre, ali i eliminacije sa evropske scene, crveno-beli je vraćaju domaćem prvenstvu, a njihov strateg je istakao da im je prioritet osvajanje duple krune i da će tim raditi na tome iz meča u meč.

"Kolubara je podigla nivo igre u odnosu na naš susret u Lazarevcu. Čuo sam da rival ima suspendovane igrače zbog žutih kartona. Izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili, neki će morati da pauziraju zbog umora i povreda. Utakmice protiv Metalca i Rendžersa  ostavile su trag u kratkom vremenskom periodu. To ipak, ne menja naše ciljeve i zahteve. Jesenas smo u Lazarevcu ušli jako u meč, iako je teren bio težak, ali smo „otvorili" rivala na vreme i do kraja je bilo 7:1."rekao je Dejan Stanković.

Na terenu najvećeg stadiona u Srbiji neće biti najboljeg igrača Kolubare i strelca deset golova ove sezone Uroša Đuranovića zbog crvenog kartona u prethodnom kolu, našta se osvrnuo i strateg crveno-belih.

"Sigurno da je plus za nas kad iz protivničke ekipi nema nekog ko  „iskače", kao što je slučaj sa Đuranovićem u Kolubari. Video sam letak koji su Delije istakle, presrećne su i preponosne na nas, tako da svi želimo da dođe što više ljudi i pozdrave ove hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu. Nebitno ko će igrati u Kolubari, mi znamo naš zadatak."

Iako još nije precizijao sastav Stanković će uprkos umoru izabranika sastaviti najjači tim.

"Ne mogu da izdiktiram kompletnu postavu, ali neću odustati od naše formacije i najjačeg tima. Treba da vidimo ko se koliko odmorio. Meč sa Kolubarom dolazi pred reprezentativnu pauzu i biće poslednji napor u ovom ciklusu. Imaćemo zatim par slobodnih dana. Najvažnije da se osećamo dobro fizički i mentalno. Pogodili smo tajming i ono što smo planirali."

Stanković je napomenuo i da le u sastavu tima možda biti i mladi, novi igrači poput novajlije iz Bajerna Nemanje Motike i Nikole Stankovića.

"Možda je momenat, jer smo mnogo iscrpljeni. Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da se odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali ima prostora da Motika počne utakmicu. Korak po korak. Čim oni treniraju i rade sa prvim timom, ima mesta za sve, tako da će sigurno i Stanković igrati, ali videćemo da li od početka, ili će ući.", zaključio je Stanković.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво