Читај ми!

Velika Britanija zamrzla Abramovičevu imovinu, Čelsi dobio specijalnu dozvolu da se takmiči

Roman Abramovič se nalazi u grupi od sedam ruskih oligarha koji su pogođeni novim setom sankcija Velike Britanije, a koje uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine.

Među ostalim imenima nalaze se i Igor Sečin i Oleg Deripaska, koji se smatraju bliskim saradnicima, pa i prijateljima Vladimira Putina.

Boris Džonson je istakao da ”ne sme biti bezbednih utočišta za one koji podržavaju invaziju”.

”Nove sankcije su najnoviji pokazatelj nepokolebljive podrške narodu Ukrajine. Bićemo nemilosrdni u kažnjavanju onih koji omogućavaju ubijanje civila”, dodao je Džonson.

Posledice po Čelsi koji pripada imovini Romana Abramoviča. On je, naravno, nedavno obelodanio odluku da proda klub, nazvavši je ”veoma teškom, ali odlukom u interesu kluba”.

No, to sada nije moguće. Prodaja Čelsija je stopirana, kao i najveći deo delatnosti kluba. Čelsi je dobio specijalnu dozvolu da se takmiči u Premijer ligi, ali svaka komercijalna aktivnost je onemogućena.

Ovo znači da klub ne sme čak ni da prodaje ulaznice, te će utakmicama londonskog kluba prisustvovati samo vlasnici sezonskih ulaznica.

Sve prodavnice sa opremom kluba su takođe zatvorene.

U obrazloženju odluke se navodi da je Abramovič ”jedna od retkih oligarha iz devedesetih godina koji je ostao relevantan i tokom vladavine Vladimira Putina”.

Abramovičevo bogatstvo se procenjuje na nešto manje od deset milijardi. 

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара