Читај ми!

Menig prva lasta Partizanovog proleća, crno-beli trijumfovali u Pragu

Pogotkom Kvinsija Meniga u 78. minutu, Partizan je u Pragu savladao Spartu i napravio veliki korak ka plasmanu u osminu finala Lige konferencije. Revanš meč na programu je narednog četvrtka u Beogradu.

Partizan je savladao Spartu u prvom meču baraža za osminu finala Lige konferencije, bez obzira što igra nije bila na nivou jednog evropskog takmičenja, makar i trećeg po kvalitetu.

Iako nisu blistali i nisu stvorili previše prilika, crno-beli su u potpunosti zatvorili prilaze svom golu, naročito u drugom poluvremenu, pa su stigli do rezultata koji otvara vrata nastavku takmičenja.

U velikom delu dosadnu utakmicu odigrali su Sparta i Partizan, a crno-beli su u finišu meča iskoristili trenutak briljantnosti Zdjelara i Meniga - prvi je uputio fenomenalnu asistenciju, drugi lucidno savladao golmana Holeca. 

Meč je počeo dinamično i nije ukazivao da ćemo na "Letni" gledati fudbalsku uspavanku, a prvi su zapretili crno-beli. Marković je pokušao već u 4. minutu, nešto kasnije i Menig, ali je oba puta golman Holec bio na pravom mestu.

Uzvratila je Sparta i to kudikamo opasnije, ali se ovoga puta istakao golman Partizana Popović, odbranivši udarce Hancka glavom i Karabeca.

Obe ekipe igrale su oprezno, pa nije bilo previše prilika za kontranapade. Utakmica se odvojala uglavnom između dva kaznena prostora, pa je prvi deo igre završen bez pogodaka.

Drugo poluvreme donelo je još manje uzbuđenja, ali i pogodak koji je postigao Menig.

Igrao se 78. minut kada je Zdjelar poslao milimetarski preciznu dubinsku lotpu ka Menigu, Holanđanin bio brži od dva defanzivca Sparte i lepim lobom prevario Holeca.

Mogli su crno-beli do ubedljivijeg trijumfa u Pragu, ali Jojić u izglednoj situaciji nije uspeo da proturi loptu pored Holeca.

Domaćin je najbolju priliku propustio u sudijskoj nadoknadi, kada je posle udarca Hancka lopta proletela pored stative Partizanovog gola, ali i pored dvojice igrača Sparte.

Utakmica u Pragu odigrana je pred 1.000 navijača, zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, ali joj je prisustvovao predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Za sedam dana igra se revanš na stadionu Partizana (18.45, RTS1), gde će crno-beli imati priliku da pred svojim navijačima overe plasman u osminu finala.

Ostaje nada da pobeda u Pragu neće biti jedina Partizanova lasta ovog proleća.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара