Читај ми!

Zvezda poražena od Šahtjora na pripremama

Fudbaleri Crvene zvezde pretrpeli su poraz od Šahtjora sa 3:2 u trećoj trening utakmici na pripremama u Antaliji. Tim Dejana Stankovića je u finišu meča imao veliku šansu da dođe do izjednačenja ali je nije iskoristio zahvaljujući odličnoj odbrani golmana Šahtjora.

Crveno-beli su, posle dve uspešne utakmice na pripremama u Turskoj, pretrpeli prvi poraz od tima Šahtjora koji je slavio posle vrlo ravnopravnog duela tokom celog meča.

Lider ukrajinskog prvenstva je vrlo ofanzivno ušao u meč i poveo već u 13. i 18. minutu golovima Mihaila Mudrika i Davida Neresa pa se uprkos dobroj igri crveno-belih na poluvreme otišlo sa 2:0 za Šahtjor.

U drugom poluvremenu tim Zvezde je uspeo da načini preokret u vrlo ravnopravnoj igri nadigra suparnike i dođe do izjednačenja golovima Aleksandra Dragovića u 58. i Ohi Omojuanfa u 68. minutu.

U 72. minutu Neres postiže i drugi pogodak za vođstvo Šahtkora sa 3:2, ali Zvezda uzvraća napadima i u 79 minutu dosuđuje jedenaesterac.

Učinilo se da je bar nerešen rezultat obezbeđen, ali je Pavkovljev udarac sa bele tačke golman Šahtjora uspeo da odbrani i donese pobedu timu iz Donjecka.

Tokom meča trener Dejan Stanković je izmenjao celu startnu postavu i tim je bio u prilici da isproba sve taktičke varijante koje su uvežbavali na treninzima.

Uprkos porazu strateg crveno-belih je posle utakmice bio zadovoljan prikazanom igrom.

"Veoma zahtevna utakmica u svakom smislu te reči, kako taktički, tako i fizički. Znali smo šta možemo da očekujemo od ekipe De Zerbija koji je jedan od revolucionara i koji ima svoj stil igre. Nismo hteli da budemo u podređenoj ulozi i da se ništa ne pitamo. Znali smo kada smo izašli visoko koji su to rizici, jer su oni ozbiljno brza i tehnički dobra ekipa. Momci nisu dobro ušli u utakmicu, pa smo primili dva brza gola, ali su sve to greške koje se mogu ispraviti. Nakon toga je reakcija momaka bila fenomenalna. Vratili smo se u utakmicu i nastavili sa visokim presingom, iako smo imali nekoliko lopti preko odbrane. Ipak, zadovoljan sam svim što sam video. Protivnik je bio ozbiljna ekipa, i mislim da su se momci dobro pokazali. Izgubili smo, ali smo imali prilike. Prava utakmica, iz koje ćemo sigurno izaći jači." rekao je strateg crveno-belih.

Stanković je istakao i igru mladih fudbalera koji su dobili priliku da se još jednom dobro pokažu i nagovestili da je pred njima svetla fudbalska budućnost.

"Ponovo šansa za mlade igrače, iako je ovo i za njih bila dosta zahtevna utakmica. Dva dana smo radili na taktici i zadovoljan sam kako su se pokazali. Žao mi je zbog promašenog penala. Trebao je Milijaš da uđe da šutira. Šalu na stranu, zadovoljan sam sa onim što sam video." zaključio je Stanković.

Na pripremama izabranici Dejana Stankovića imaće još jedan prijateljski meč protiv Altaha 3. februara.

 

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара