Читај ми!

Italijanski mediji o Marku Lazetiću: "Srpski džin" je novi Vlahović

Italijanski sportski mediji pišu o novom pojačanju Milana, mladom srpskom fudbaleru - Marku Lazetiću.

"Srpski džin koji će studirati kod Ibre, zove se Marko Lazetić". "Milan će do utorka zaključiti ugovor sa Crvenom zvezdom". "Mladi Lazetić je drugi Vlahović"... Ovo su samo neki od naslova u italijanskim medijima koji prenose prelazak Marka Lazetića u Milan.

Korijere delo sport piše da Lazetić drži budućnost u svojim rukama. Mada se navijačima koji komentarišu tekstove o njegovom prelasku u Milan ne dopada poređenje sa Vlahovićem koji ima samo četiri godine više, mediji ga opisuju kao igrača koji je 14 puta (neki kažu 17) bio na terenu sa Crvenom Zvezdom i dao jedan gol, a dva u "Youth league".

Nazivaju ga gigantom jer je visok 1.92. I dok se veliki timovi spremaju da "istrgnu" Vlahovića od Fjorentine, nakon što Pelegri, nakon što je došao u pomoć iz Monaka nije uspeo da da mnogo zbog čestih mišićnih povreda, Milan će svakog momenta zaključiti ugovor sa Crvenom Zvezdom o Lazetiću za koga garantuje Dejan Stanković koga navijači u Italiji poznaju jako dobro.

Italijanski mediji ocenjuju da klub očigledno dosta veruje u ovog mladića, s obzirom na cenu koju su spremni da plate stavljajući ga u ruke Ibrahimovića i Žirua.

Mediji takođe navode da je Marko u rodu sa Nikolom Lazetićem koji je igrao više od 160 utakmica u Seriji A i B, noseći dres Koma, Kjeva, Lacija, Sijene,Đenove, Livorna i Torina.

Bez obzira na visinu, opisuju ga kao elegantnog igrača koji je odličan miks dobre fizičke kondicije, otpornosti i snage.

U Srbiji, pišu mediji preko Korijere dela Sera i Pjaneta Milan, opisuju ga kao nekoga ko zna da pomogne timu.

Gazeta delo Sport je intervjuisala Vladu Avramova, ne bi li im dao svoje mišljenje o Lazetiću.

"Danas je on najbolji igrač Crvene Zvezde, ima i fizički potencijal i tehniku. Sa svega 18 godina on je zvezda tima. On ima sve što treba igraču prvog tima, i ono nešto što je nevidljivo spolja. Njegova porodica je sportska, otac mu je odbojkaš, ujaci su mu fudbaleri i svi oni ga prate, daju mu savete. On jednostavno ima sport u DNK, zna kako treba da se ponaša. Nije slučajno što na terenu nikada ne bi moglo da se kaže da je rođen 2004. godine, već da ima mnogo više iskustva", izjavio je Avramov i dodao da nije rizično da neko tako mlad dođe u Italiju jer će naučiti taktiku, uklopiti se, naučiti jezik a ko igra na "Marakani" je naučen na pritisak i ne može da uplašiti ni San Sira.

Na pitanje da li će on biti novi Vlahović, Avramov je odgovorio:

"Apsolutno. Dušan je neverovatan ali Marko može da ide njegovim stopama. Bolje za njega što sada prelazi u Milan pre nego što ga budu svi želeli kao što je trenutno slučaj sa Vlahovićem".

O ceni se još uvek ne zna dovoljno tako da se u medijima pominju cifre od tri do 5,5 miliona evra, a mediji u Italiji očekuju da će detalji ugovora biti objavljeni do utorka.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво