Читај ми!

Kup kralja - Real se provukao u Elčeu, Bilbao eliminisao Barsu

Fudbaleri Reala plasirali su se u četvrtfinale Kupa kralja, pošto su posle produžetaka i preokreta savladali Elče 2:1. Barselona zaustavljena u osmini finala, Atletik u Bilbaou slavio 3:2, posle produžetaka.

Real je na stadionu "Manuel Martinez Valero" u Elčeu ispisao nove stranice svoje istorije - prvi put je "kraljevski" klub trijumfovao u jednoj utakmici u Kupu kralja kada prima gol u produžetku.

Koliko je nezanimljivo bilo u 90 minuta utakmice u Elčeu, igrači obe ekipe su sve nadoknadili u dodatnih 30, kada su viđena sva tri pogotka, ali i dva isključenja.

Karlo Ančeloti počeo je meč sa kombinovanim sastavom, napad je predvodio Luka Jović, dok su u nastavku u igru ušli Luka Modrić i Kazemiro.

Ipak, gosti nisu uspeli da postignu pogodak za 90 minuta, domaći se nisu ni trudili nešto posebno, pa je utakmica otišla u produžetke.

U 102. minutu isključen je iskusni Marselo, koji je faulirao protivničkog igrača kao poslednji igrač odbrane, a posle slobodnog udarca Elče je poveo, golom Verdua.

Delovalo je kao da je sve izgubljeno za Real, ali su gosti u drugom produžetku došli do preokreta - prvo je Isko zakačio loptu posle šuta Sebaljosa, da bi Eden Azar u 115. minutu golom proslavio svoj povratak na teren.

U finišu utakmice domaći su pokušali da dođu do izjednačenja, ali je prvo glavni sudija poništio njihov pogodak, posle sumnjivog faula u napadu, a onda je drugi žuti karton dobio Mila.

Za razliku od Reala, Barselona nije uspela da se plasira u četvrtfinale Kupa, pošto je u Bilbaou poražena 3:2, takođe posle produžetaka.

Domaćin je poveo već u drugom minutu, posle pogotka Munijaina, da bi izjednačio Feran Tores, svojim debitantskim golom u dresu Barse.

Novu prednost baskijskom timu doneo je Inigo Martinez u 86. minutu, ali je produžetke gostima doneo Pedri u poslednjim trenucima regularnog dela.

Pobedu Atletiku i plasman među osam najboljih ekipa u Kupu kralja doneo je Iker Munijain u 105. minutu meča i to sa bele tačke. Prethodno je lopta u ruku pogodila Albu, a kapiten Baskijaca postavlja konačan rezultat na meču.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво