Čitaj mi!

Grafičar započeo pripreme; Golijanin: Da popravimo stanje na tabeli, san je gol Partizanu

Fudbalski klub Grafičar započeo je pripreme za novu sezonu. Prvi deo priprema odradiće se u Beogradu, a potom "Grafose" čeka put za Tursku.

Grafičar je doveo i prva pojačanja u zimskom prelaznom roku.

U pitanju su doskorašnji golman Mačve Strahinja Manojlović i odbrambeni fudbaler Marko Šiškov koji je došao iz ekipe Borac Sakule.

U narednih nekoliko dana, tačnije do 20. januara ekipa Marka Neđića treniraće u Beogradu, a zatim sledi put u Antaliju.

Razvojni tim Crvene zvezde boraviće u Turskoj 14 dana i u tom periodu odigrati četiri kontrolne utakmice:

26. januara protiv Zenita B,
29. januara protiv Lokomotive iz Moskve,
1. februara protiv Volgara i
2. februara protiv Levadije.

Jedno od otkrovenja prvog dela sezone za Grafičar bio je mladi napadač Aleksej Golijanin. 

"Težak je put, ogromna je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala. Najveća razlika je u brzini, moraš brže da se oslobađaš lopte, da brže reaguješ, sve je ubrzanije, ne možeš fizički da dominiraš, mi smo najmlađa ekipa.Tokom prethodne polusezone imao sam ulogu da ulazim sa klupe, postigao sam dva veoma bitna pogotka, ali je sve to zasluga cele ekipe kojoj bih se zahvalio. Golovi su samo neka nagrada mojih treninga i toga što dajem sebe", poručuje Golijanin.

Grafičar, jedna od najmlađih ekipa u Prvoj ligi Srbije je dolaskom Marka Neđića na mesto trenera pronašla pravi ritam i u finišu osvojio sedam bodova u tri utakmice, što je bilo dovoljno za mirniji zimski san.

"Promenom stručnog štaba smo dobili na motivaciji. Bolja je energija, šef Neđić je to podigao na viši nivo. Poznaje nas, radio je sa nama, igra se sličan fudbal. Sve vreme napadamo, što bi on rekao „meljemo" i nema povlačenja", dodaje Golijanin.

Kao i svakom mladom igraču na ovim prostorima, poziv Crvene zvezde je bio neodoljiv.

"Bili smo veoma dobra generacija u OFK Beogradu, bili smo tu braća Mituljikići i ja i dobili smo poziv da pređemo u Crvenu zvezdu, a taj poziv se ne odbija. San svakog mladog fudbalera je da zaigra za prvi tim Crvene zvezde. Tako i ja sanjam, da izlazim na teren, gledam pun stadion i garantujem da bih dao 200 posto sebe. Voleo bih da na večitom derbiju dam gol u prvom poluvremenu. Radovanje bi bilo trčanje do severa", ne krije svoje snove Trebinjanin.

Grafičar sa pripremama za novusezonu kreće u četvrtak 13. januara. Posle uvodnih nekoliko dana, sledi odlazak u Tursku na završno brušenje forme.

"Ja se nadam da ću do kraja sezone biti dvocifren kada je broj golova u pitanju. Grafičaru je mesto u gornjem delu tabele, ovo nije realno stanje, ali to je zato što nismo imali iksustvo, gubili smo utakmice u kojima smo vodili čak i sa 2:0. Tu je presudno iskustvo, kvalitet očigledno imamo, ali u nekom trenutku starije ekipe znaju neke sitnice koje su veoma bitne i to nam je falilo. Neke od tih sitnica su one kada misliš da lopta neće doći do tebe, neće pasti na to mesto, a ona baš tu padne i ti se kaješ zbog toga. Tu se odvajaju veliki fudbaleri od ostalih", zrelo rezonuje mladi Golijanin.