Читај ми!

Sampdorija želi Stankovića, Zvezda može da ostane bez trenera

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da ostanu bez trenera tokom ove sezone jer su sve intenzivnije priče da bi Sampdorija na klupi prvog tima želela Dejana Stankovića. Prema poslednjim informacijama, čak i šef stručnog štaba crveno-belih želi da napravi novi korak u karijeri i vrati se u Italiju, ali iz kluba ne žele da prihvate ponudu Sampe.

Ekipa iz Đenove nalazi se u velikoj krizi posle poraza od Lacija kod kuće u nedelju uveče (1:3) i očekuje se da trener Roberto Daversa uskoro dobije otkaz.

Daversa je ovog leta preuzeo Sampdoriju kada je otišao Klaudio Ranijeri, ali nije uspeo da zadovolji kriterijume jer je tim u prvih 16 kola zabeležio samo četiri pobede, uz čak devet poraza, pa zauzima 15. mesto na tabeli serije A sa 15 bodova.

Italijanski mediji su još ranije pisali da je Stanković velika želja predsednika kluba Masima Ferera i kontakti su napraveljeni, što je potvrdio i najpoznatiji insajder kada su transferi u pitanju – Fabricio Romano.

Romano je istakao da i nekadašnji fudbaler Zvezde, Lacija i Intera hoće da se vrati u Italiju, sada kao trener, ali da ga šampion Srbije ne pušta u ovom trenutku.

"Nema dogovora Sampdorije i Crvene zvezde o Dejanu Stankoviću. Bivši Zvezdin trener ima želju da preuzme Sampdoriju, ali kako trenutno stoje stvari, njegov trenutni klub ne prihvata tu ponudu", objavio je Romano.

Njegov kolega Nikolo Šćira, urednik lista Gazeta delo sport, otkrio je i da su iz uprave našeg predstavnika potraživali novac za trenera, ali da je to Ferero odbio.

"Crvena zvezda je tražila plaćanje penala kako bi dala zeleno svetlo za odlazak Dejana Stankovića. Ferero ne želi to da plati. Za petak je zakazana utakmica sa Đenoom koja će biti poslednja šansa za Daversu. Ako ponovo izgubi, biće otpušten", otkrio je Šćira.

"Zapravo, Zvezda je tražila plaćanje penala kako bi usporila Sampdoriju. Stanković je postigao dogovor načelno sa Sampom, ali Zvezda ne želi da mu da zeleno svetlo. Videćemo šta će se dešavati u narednim sedmicama."

Na Stadion "Rajko Mitić" Deki je stigao pre dve godine, kada je nasledio Vladana Milojevića i sa crveno-belima je osvojio dve titule, Kup Srbije i obezbedio dva evropska proleća, s tim da će u četvrtak protiv Brage igrati u Portugaliji sa ciljem da i drugi put pod Stankovićevim vođstvom prezime u Ligi Evrope.

Što se tiče domaćeg šampionata, Zvezda je druga na tabeli sa tri boda manje od najvećeg rivala Partizana.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво