Читај ми!

Poslednji pozdravi Moci Vukotiću: Otišao najveći u istoriji Partizana

Posle vesti o smrti Momčila Moce Vukotića oglasili su mnogi poštovaoci lika i dela jednog od najboljih igrača u istoriji Partizana.

Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 71. godini, a od njega se opraštaju predsednik, klubovi, prijatelji, navijači i to ne samo oni kojima je crno-bela boja u srcu.

"Sa velikom tugom sam primio vest o smrti Momčila Moce Vukotića, legende našeg fudbala, sjajnog igrača i trenera, koji je na svoj jedinstveni način ostavio neizbrisiv trag u našem sportu. Najdublje saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima", objavio je predsednik Vučić.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije i dugogodišnji funkcioner u FK Partizan Nenad Bjeković rekao je za Tanjug da je otišao najveći igrač u istoriji crno-belih.

"U šoku sam, za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Moca je dugo bolovao, poslednja dva, tri meseca bilo mu je bas loše, stalno smo bili u kontaktu. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji! Takva je osoba bio naš Moca. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača Partizana da je bio najveci igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednjeg dana Partizan mu je bio sve. Ovo je nenadoknadiv gubitak", rekao je Bjeković Tanjugu.

Putem društvenih mreža od Vukotića su se oprostili i fudbalski i košarkaški klub Partizan.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović na Tviteru je napisao:

"Moca Vukotić... Nema čoveka u sportu koji ga nije poštovao, nema navijača Partizana koji ga nije voleo! Jedan jedini! Legendo, dragi prijatelju, otišao si danas, ali ćeš živeti večno!"

"Moca je bio izuzetna osoba, istinska fudbalska legenda. Dobar čovek, plemenitog duha, gospodskih manira i ostaće mi zauvek u lepom sećanju, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nakon vesti o smrti legende Partizana Momčila Vukotića.

"Čuli smo se telefonom posle utakmice u Lisabonu. Bio je iskreno srećan i od srca je čestitao svima na plasmanu na Svetsko prvenstvo. Uputio bih najdublje saučešće njegovoj porodici i najbližima. Počivaj u miru, legendo", izjavio je Stojković.

"Neka vam je večna slava!" podelio je kapiten Partizana Lazar Marković.

Među navijačima crno-belih na društvenim mrežama već je pokrenuta inicijativa da stadion FK Partizan ubuduće ponese naziv "Momčilo Moca Vukotić".

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво