Читај ми!

Rangnik: Možda ostanem i duže od šest meseci, Ronaldo nam je neophodan

Ralf Rangnik otkrio je nekoliko stvari koje su bile, u nedostatku boljeg izraza, goruće uoči njegovog zvaničnog dolaska u Mančester junajted. Nemački trener ne isključuje mogućnost da trener ostane i posle trenutno preciziranih šest meseci, smatra da Kristijano Ronaldo itekako može da igra u njegovom modelu igre (štaviše, on sam je spreman da prilagodi model igračima koje ima), a kazao je i da je razgovarao dugo i sa Solskjerom i Kerikom, koga je čak ubeđivao da ostane u klubu.

Ralf Rangnik održao je prvu konferenciju za štampu kao trener Mančester junajteda. Kao i sve što se dešava u ovom klubu ili sa njim u vezi, sve je propraćeno uz mnogo pažnje.

Jedan od najvećih klubova na svetu, toliko dugo bez jasne ili, barem, jasno vidljive ideje, doveo je trenera kod koga je sve proces, šira slika, model i jasno definisan rad.

Pa, kako je prošlo?

Ragnik je bio u četvrtak na stadionu. Posmatrao je utakmicu Mančester junajted – Arsenal. I, po svemu sudeći, dopalo mu se mnogo toga što je video.

Ono što je posebno interesantno jeste da on ne isključuje da ostane trener i duže od predviđenih šest meseci, posle kojih bi trebalo da preuzme konsultantsku ulogu unutar kluba.

"Ako sve prođe kako treba, mogao da dam istu preporuku kao i u Red Bul Lajpcigu dva puta – da je verovatno dobra ideja da ostanem trener godinu dana", rekao je 63-godišnji Nemac, ali je dodao da je njegova uloga jasno definisana i da je, takoreći, oročena na pola godine.

"Sada je najvažnije da dobijemo narednih nekoliko utakmica i maksimalno sam fokusiran na to", dodao je on.

Jedno od glavnih pitanja bio je status Kristijana Ronalda u njegovoj ekipi.

"Uvek morate da prilagodite svoju ideju igračima koje imate na raspolaganju. Ne obrnuto...", istakao je Ragnik.

"Gledajući Ronalda u drugom delu meča, sa 36 godina, on je neverovatan profesionalac. Nikada nisam video igrača koji je u tim godinama sposoban fizički kao on. On je i dalje igrač koji lako može da napravi razliku".

"Ali važno je razumeti da je neophodno da razvijemo ekipu, ne samo Ronalda. Igramo u najkompetetivnijoj ligi na svetu i potreban nam je svaki čovek. Ronaldo, po svemu što sam video, savršeno je spreman da se tako ponaša", naglasio je Rangnik.

On je rekao da je izrazito važno povratiti balans u ekipi.

"Čak i protiv Arsenala morali smo da postignemo tri gola da bismo pobedili. Junajted u proseku prima skoro dva gola po meču i to je previše. Uzbudljiva utakmica za navijače, ali kao trener ne biste baš da ih gledate svaki dan".

Nemački stručnjak je istakao da je razgovarao 90 minuta sa Solskjerom, kao i da je govorio sa Kerikom, u nadi da će ga ubediti da ostane u klubu.

"Na kraju sam morao da prihvatim njegovu odluku o odlasku. Spreman sam da radim sa ovim stručnim štabom koji zatičem, jer oni dobro poznaju ekipu. Nije lako dovesti nove ljude u Englesku, zbog regulative uslovljene Bregzitom. Svakako ću pokušati da dovedem nekoliko još ljudi u stručni štab. Mnoge moje nekadašnje kolege imaju jake ugovore u velikim klubovima i nisu trenutno dostupni", rekao je Rangnik.

O novim igračima još uvek nije bilo reči.

"Sada je vreme da se upoznam sa ovim igračima. Ima dovoljno igrača u ekipi, roster nije mali. Možda posle Božića možemo da govorimo o eventualnim dovođenjima", zaključio je Rangnik.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво