Čitaj mi!

Ronaldo: Nije istina da su Zlatne lopte moja ambicija

Kristijano Ronaldo optužio je urednika "Frans fudbala" da ne govori istinu, nakon što je ovaj izjavio kako mu je Portugalac sam rekao da mu je "jedina ambicija da, na kraju, ima više Zlatnih lopti od Lionela Mesija".

Paskal Fere, koji je i organizator ovog izbora, izjavu je dao "Njujork Tajmsu".

Lionel Mesi je u ponedeljak osvojio sedmu Zlatnu loptu. Ronaldo pored svog imena ima pet.

"Uvek pobeđujem za sebe i klubove koje predstavljam. Pobeđujem za sebe i one koji me vole. Ne pobeđujem protiv nekoga drugog", napisao je, između ostalog, Ronaldo na društvenim mrežama.

"Paskal Fere je slagao, iskoristio je moje ime da promoviše sebe i kuću u kojoj radi. Neprihvatljivo je da osoba koja je odgovorna za dodeljivanje tako prestižne nagrade može da uradi tako nešto. Ovo je nepoštovanje za nekoga ko je uveo poštovao 'Frans fudbal' i Zlatnu loptu", istakao je Ronaldo.

"Moja najveća ambicija uvek je bila osvajanje trofeja sa klubom u kome igram, odnosno sa nacionalnim timom svoje zemlje. Želim da moje ime bude upisano zlatnim slovima u istoriji fudbala", dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Zlatna lopta se dodeljuje godišnje, a u glasanju učestvuje 180 novinara iz celog sveta.

Mesi je već osvojio nagradu više puta nego ijedan drugi fudbaler. Najbolji je, zvanično, bio 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019. godine.

Ronaldo, koji je najbolji poslednji put bio 2017. godine, prvi put od 2010. godine nije bio među najboljom petoricom.

Od 2008. godine samo jednom se dogodilo da neko drugi osvoji ovu nagradu (Luka Modrić 2018. godine).