Читај ми!

Prvi poraz Partizana u Ligi konferencija, Gent slavio u Humskoj

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, pošto je na svom stadionu poražen od Genta. Belgijski klub trijumfovao je u Humskoj minimalnim rezultatom (1:0) i sada ima prednost u borbi za prvo mesto u grupi.

Gent ima maksimalni učinak nakon tri kola i ukupno devet bodova, tri više od beogradskih crno-belih, pa će odluka o tome ko će biti najbolji pasti za dve nedelje u Belgiji.

Utakmica u Humskoj počela je u znaku gostiju koji su u prvih desetak minuta imali terensku inicijativu, ali nisu napravili ništa konkretno ispred gola Aleksandra Popovića.

Posle nesigurnijeg početka, domaći igrači su se trgli i krenuli da prete. Međutim, ni oni nisu napravili neke izgledne situacije, pokušavali su Bibras Natho i Rikardo Gomeš – bez prevelikog uspeha.

Napadač sa Zelenortskih ostrva najbliži pogotku je bio u 21. minutu, kada je posle jedne oduzete lopte imao dobru priliku, ali je sa nekih 18 metara šutirao pored desne stative.

To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugi deo igre počeo je velikim prilikama na obe strane - prvo je u završnici katastrofalno šutirao Đorđi Čakvetadze, dok je šansu da Partizanu donese prednost još jednom propustio Natho.

Negde oko 50. minuta gostujući igrači preuzeli su potpunu inicijativu i krenuli da pritiskaju, zbog čega je odbrana našeg tima konstantno bila sabijena.

Nekoliko pokušaja zaustavio je Popović, ali u 59. minutu nije imao nikakve šanse.
Posle nekoliko centaršuteva, usamljen na petercu ostao je Sven Kums, kojem nije bilo teško da glavom donese prednost Belgijancima.

Čuvar mreže najveći je razlog što Partizan nije već tada izgubio šanse da se vrati, pošto je sprečio "blickrig" Genta zaustavivši dva odlična udarca Ođiđe-Ofoea.

Izabranici Aleksandra Stanojevića konkretno su napali tek u finišu, a najbliži pogotku bio je Vujačić. Štoper domaćih je prvo sa 30 metara pogodio prečku, a onda mu je i golman odbranio udarac glavom posle kornera.

Na kraju, nezadovoljan suđenjem, trener Partizan dobio je crveni karton po završetku susreta i neće voditi ekipu u revanšu u Belgiji.

U drugoj utakmici ove grupe Anortozis i Flora su odigrali nerešeno 2:2.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво