Читај ми!

Preokret Lacija protiv Intera, Milan od 0:2 do pobede protiv Verone

Fudbaleri Lacija savladali su Inter sa 3:1 (0:1) u meču osmog kola Serije A. Jubilarni 50. gol u dresu tima iz Rima postigao je Sergej Milinković Savić. U poslednjem duelu dana Milan je savladao Veronu sa 3:2.

Sjajna fudbalska predstava na Olimpiku u Rimu. Gledaoci su mogli da uživaju u nadmetanju dva rivala. Otvoren duel od samog statra. Obe ekipe su krenule po sva tri boda u ovom derbiju, a do cilja je nakon preokreta stigao Lacio.

Nakon nekoliko propuštenih prilika na obe strane Inter je prvi stigao do pogotka. Gosti su poveli u 12. minutu. Hisaj je oborio Barelu u kaznenom prostoru. Perišić je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Lacio je mogao do izjednačenja u 24. minutu Bašić se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Handanovićem, koji je bio na mestu i izašao kao pobednik.

Do odlaska na odmor beležimo još nekoliko prilika na obe strane, ali mreže su mirovali.

Žestok ritam i u nastavku. Inter je imao nešto više loptu u svojim nogama, stvorio je više prilika pred golom Lacija, ali nijednu iz kategorije stoprocentnih.

U 63. minutu Bastoni je igrao rukom u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran sa "kreča" bio je Imobile i doneo Laciju izjednačenje.

Nakon postignutog gola Lacio je bio taj koji je imao više od igre, nekoliko prilika pred golom gostiju, ali su napadači bili neprecizni u završnici.

Vrlo brzo je Inter preuzeo inicijativu i sve više pretio. Lacio se opredelio da preti iz kontranapada.

U ovakvoj igri bolje se snašao Lacio, koji je do preokreta stigao u 81. minutu. Brza kontra domaćina, Anderson je uposlio Imobilea na levoj strani, usledio je udarac, Handanović odbija loptu, na nju je naleteo Anderson i plasirao je u mrežu.

Usledila je velika gužva na terenu i protesti igrača Intera koji su bili besni jer Lacio nije prekinuo igru, Di Marko je ležao na terenu, ali on je ležao i u toku predhodnog napada Intera, koji je, takođe, pokušao da stigne do golo.

Sudija je brzo umirio strasti, podelio nekoliko žutih kartona i meč je nastavljen.

U prvoj minuti nadoknade Lacio je stigao do trećeg gola. Luis Alberto je uputio centaršut nakon prekida sa desne strane, najviši u skoku bio je Sergej Milinković Savić i glavom prosledio loptu u mrežu. Bio je to njegov jubilarni 50. gol u dresu Lacija.

Milan nakon preokreta nadigrao Veronu

Milan je na poluvremenu gubio 2:0, međutim u nastavku je uspeo da preokrene rezultat i osvoji ceo plen. Tim iz Milana će tako bar na jedan dan biti lider Serije A.

Verona je povela u sedmom minutu. Kaprati se našao sam oči u oči sa golmanom Milana i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Gosti su udvostručili prednost u 24. minutu. Lazović je uposlio Kalinića, koji je oboren u petercu, sudija je pokazao na belu tačku. Barak je bio siguran izvoač najstrože kazne.

U 50. minutu Milan je prepolovio prednost gostiju. Leao je centrirao sa leve strane, Žiru je bio najviši uskoku i glavom poslao loptu u mrežu.

U 75. minutu Milan je izjednačio. Faraoni je oborio Kastiljeha i sudija je pokazao na belu tačku. Kesi je bio siguran sa vele tačke.

U 78. minutu Milan je stigao do preokreta. Kastiljeho je uputi centaršut u peterac, Gunter loše reaguje i šalje loptu u svoju mrežu.

Serija A, 8. kolo:

Subota:
Specia - Salernitana 2:1
Lacio - Inter 2:1
Milan - Verona 3:2

Nedelja:
Kaljari - Sampdorija
Empoli - Atalanta
Đenova - Sasuolo
Udineze - Bolonja
Napoli - Torino
Juventus - Roma

Ponedeljak:
Venecija - Fiorentina

Tabela:
Milan 22
Napoli 21
Inter 17
Roma 15
Lacio 14
Fiorentina 12
Juventus 11
Atalanta 11
Bolonja 11
Empoli 9
Torino 8
Verona 8
Udineze 8
Sasuolo 7
Specia 7
Sampdorija 6
Đenova 5
Venecija 5
Salernitana 4
Kaljari 3

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво