Читај ми!

Rikardo sa “kreča“ doneo Partizanu pobedu u Kruševcu

Fudbaleri Partizan savladali su Napredak u Kruševcu sa 1:0 u meču 12. kola Superlige Srbije i tako ostali usamljeni na liderskoj poziciji.

Crno-beli su došli u Kruševac po tri boda i ostvarili su cilj. Napredak se odlično branio, iako je primio rani gol i ostao sa igračem više. Uspeli su domaći da velikim zalaganjem i trčanjem nadoknade manjak na terenu, ali ne i u rezultatu. Partizan je propustio još nekoliko šansi i na kraju stigao do pobede i tri boda.

Partizan napao od samog starta, Napredak je svesno prepustio inicijativu protivniku i svoju šansu tražio iz kontranapada.

Crno-beli su brzo materijalizovali inicijativu. Prilikom jedne akcije u momentu kada je trebalo da prosledi loptu, sa par metara, u gol Rikardo je oboren. VAR je potvrdio odluku sudije, a Čuković je zaradio direktan crveni karton.

Iz prvog pokušaja Rikardo nije uspeo, ali je VAR naložio da se penal ponovi jer je golman Vasiljević ranije izašao sa gol linije. Rikardo je iz drugog pokušaja pogodio i Partizan je poveo u 12. minutu.

Nastavak je doneo pritisak Partizana, koji je sa igračem više imao nekoliko prilika. Kako je vreme odmicalo domaćin je uspeo da se oslobodi pritiska i stvori nekoliko šansi pred golom crno-belih, ali ne one iz klase stopostotnih.

Do kraja prvog dela igre igralo se uglavnom između dva kaznena prostora. Poslednju priliku da udvostruči prednost Partizan je popustio u finišu poluvremena. Marković je odlično uposlio Uroševića, koji se našao oči u oči sa golmanom, ali je čuvar mreže Napretka izašao kao pobednik.

Napredak je na sve načine pokušavao da stigne do izjednačenja. Obećavajući napad domaćina, ali je Urošević oborio Jovanovića i sudija mu je pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Od 54. minuta ekipe su bile sa po deset irača na terenu.

Nakon toga tempo igre je pao. Crno-beli zadvoljni rezultatom nisu više toliko žestoko napadali. Imali su loptu u svom posedu, ali su strpljivo gradili napade.

Napredak je i dalje tražio šansu u kontranapadim, nekoliko pokušaja, ali bez prave završnice.

Na kraju crno-beli su pobedili i osvojili važna tri boda.

Superliga Srbije 12. kolo:

Petak:
Radnički Kragujevac - Kolubara 0:2

Subota:
TSC - Čukarički 1:2
Radnik - Proleter 0:1
Spartak - Voždovac 0:4

Nedelja:
Napredak - Partizan 0:1
Mladost - Novi Pazar
Crvena zvezda - Metalac
Vojvodina - Radnički

Tabela:
Partizan 31
Crvena zvezda 23
TSC 20
Čukarički 20
Napredak 18
Voždovac 16
Vojvodina 15
Radnički Kragujevac 14
Proleter 14
Metalac 12
Spartak 12
Radnički Niš 12
Kolubara 10
Radnik 10
Novi Pazar 7
Mladost 5

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво