Читај ми!

Zlatan Ibrahimović slavi četrdeseti rođendan

Zlatan Ibrahimović danas puni 40 godina, a nikada nije bio u boljoj formi. Još juče su mu mnogi igrači unapred čestitali, a Mihajlović, Boban, Mančini, Kanavaro i Zaneti su mu poželeli sve najlepše preko dnevnika Gazeta delo sport.

U Milanu je drugi put, od 2020, nakon što je već bio deo ovog tima od 2010. do 2012, i umesto da stari on se podmlađuje, piše italijanska štampa, a sam Ibra za sebe kaže da je kao Bendžamin Baton (film sa Bredom Pitom koji glumi čoveka koji se rodio kao starac pa postajao sve mlađi kako su prolazile godine).

"Ja sam u Milanu kod svoje kuće. Ovde mi je dobro, ovde su moji drugovi, Mister, navijači. Kad bih mogao, ostao bih ovde do kraja života. Od prvog dana je bilo lako raditi sa Piolijem, on energijom transformiše čitav tim i motiviše nas tako da dajemo sve od sebe", izjavio je Ibra kada je potpisao ugovor o sa Milanom do 30. juna 2022.

Tajna savršenog izgleda

Ibra jede samo belo meso, sveže voće i povrće. Ne jede špagete, a ugljene hidrate nadoknađuje žitaricama, ne jede nikakvu zamrznutu hranu niti sladoled, kao ni slatkiše od prerađenog šećera. Jednom nedeljno se počasti picom.

Pored redovnog treninga, Ibra ne preskače treninge u teretani, koju ima i kod kuće. Obožava taekvondo i tu strast je preneo i na svoju decu. Taj sport mu je omogućio akrobatiku na terenu. U Milanu žive u modernom kvartu Porta Nova.

Voli životinje, vozi bicikl, kada je u Švedskoj, posvećen je pecanju. Leto provodi na svojoj jahti.

Film posvećen njegovom životu "I am Zlatan", započeće bioskopski život 14. januara 2022.

Čestitke u Gazeti delo sport

Mihajlović

"Prvo smo se strahovito posvađali, izvređali i istukli, tako da su nas obojicu isključili. Onda smo pevali zajedno, odnosno falširali na sceni Sanrema unakazivši pesmu 'Io vagabond'. Između tog 20. aprila 2005, kada sam otišao u svlačionicu ne bi li se potukao s tobom, a nisam te našao, i kada sam, bez obzira na bes, znao da imaš ono nešto posebno, i Festivala prošle godine kada si baš ti želeo da ti budem gost, prošlo je 16 godina."

"Trebalo je da se prvo sukobimo da bismo shvatili da smo napravljeni od 'istog materijala': jake i sigurne osobe, ali uvek iskrene. U međuvremenu sam otkrio Ibru kao čoveka koji vredi više od šampiona. I dobio sam potvrdu kada si me zvao u bolnicu i jedva izgovorio: Sini, za tebe sam spreman na sve, zovi me i igraću džabe."

"Ti znaš koliko bih voleo da si bio deo mog tima, ali je bilo ispravno da se vratiš u Milan i zaključiš jednu savršenu karijeru, koja još nije gotova. Znam da ćeš nam pokloniti još golova i upečatljivih izjava jer imaš ličnost koja te čini jedinstvenim na svetu. Srećno, dragi moj prijatelju: za lavove kao što si ti, vreme ništa ne znači..."

Mančini

"Ćao, Zlatane, najbolji način da ti čestitam ovaj rođendan jeste da ti kažem hvala. Hvala jer si mi omogućio da osvojim trofeje, hvala jer si mi to pomogao na svoj način: tvoj kvalitet i profesionalnost činili su da svaki put kada igraš ja mogu da budem miran. Uvek smo se slagali, nikada nismo imali probleme."

"Videti te i dalje na terenu za mene je radost, ne samo što još igraš već jer to činiš na visokom nivou. A to je, i ti to znaš, najveća nagrada za tvoj profesionalizam. Mislim da je trebalo da dobiješ 'Zlatnu loptu' (Palone doro) baš kao Mesi i Ronaldo, jer ne vrediš ništa manje od njih. Divno provedi rođendan".

Zaneti je, između ostalog, napisao: "Srećno, Zlatane, ti si šampion za sva vremena: uživaj u ovom rođendanu!". Kanavaro: "Zlatane, došao si do četrdesete u savršenoj formi i mnogi te se još plaše."

Zlatan za sebe kaže: "I dan-danas imam istu strast i nikada nisam zadovoljan onim što sam postigao. Uvek želim više. Ne vidim mnogo igrača koji su igrali i igraju kao ja danas."

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво