Čitaj mi!

Srbija na 12. poziciji Uefa liste nacionalnih koeficijenata

Posle novih pobeda Crvene zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima Srbija se učvrstila na 12. mestu Uefa liste nacionalnih koeficijenata. Ukoliko sačuvamo tu poziciju, u narednoj sezoni uz dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, treći predstavnik Srbije bi igrao u plej ofu za Ligu Evrope, dok bi se još dva kluba nadmetala u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Nakon trijumfa Zvezde na gostovanju protiv Ludogoreca u Ligi Evrope sa 1:0 i Partizana protiv Flore u Ligi konferencija sa 2:0, koeficijent Srbije na listi Evropske fudbalske unije je 28.875.

"Večiti rivali" trenutno beleže bolje rezultate od belgijskih klubova, koji su trenutno na 13. poziciji, dok se Srbija približila 11. mestu na kome se nalazi Ukrajina, čiji klubovi Šahtjor, Dinamo iz Kijeva i Zorja uglavnom upisuju poraze u evrokupovima.

Ipak, najrealnije je da Srbija sačuva 12. poziciju, koja bi u sezoni 2023/2024 donela dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, treći predstavnik Srbije bi igrao u plej ofu za Ligu Evrope, dok bi se još dva kluba nadmetala u kvalifikacijama za Ligu konferencija.