Читај ми!

Marković nosio Partizan do pobede, crno-beli vide nokaut fazu

Fudbaleri Partizana ostvarili su i drugu pobedu u Ligi konferencija i nastavili put ka nokaut fazi. Partizan je na svom terenu savladao estonsku Floru rezultatom 2:0 i tako zadržao maksimalan učinak na početku takmičenja.

Crno-beli su prvi u grupi sa šest bodova, a isti učinak, ali uz slabiju gol-razliku, ima belgijski Gent sa kojim će se voditi borba za čelnu poziciju.

Ekipa Aleksandra Stanojevića rutinski je pobedila Floru i već sada može da se kaže da je blizu plasmana u nokaut fazu.

Partizan je smušeno krenuo u Humskoj, dozvolio rivalu dve velike prilike u prvih 10 minuta, ali kada je preuzeo kontrolu na sredini terena, pitanje pobednika nije se postavljalo.

Vicešampion Srbije poveo je u 20. minutu preko Lazara Markovića – kapiten je glavom u mrežu ubacio odbitak posle šuta Rikarda Gomeša, koji je na sjajno dodavanje Bibrasa Natha pobegao odbrani i izborio se za dobru poziciju.

Od tog trenutka je sve išlo po notama izraelskog plejmejkera, domaćin je imao nekoliko dobrih pokušaja, pre nego što je Marković drugim pogotkom duplirao prednost.

Krilni napadač je sada umesto dodavanja odlučio da uđe u sredinu i šutira, što je bila dobra odluka. Lopta je na putu do gola zakačila jednog protivničkog igrača i završila u mreži.

Do kraja prvog dela Gomeš je imao još jednu priliku da povisi na 3:0, nije imao sreće, ali je Partizan na petnaestominutni odmor otišao sa lepom zalihom.

Nastavak igre počeo je još jednom velikom šansom iz koje Marković nije uspeo da kompletira het-trik, da bi se onda i gosti ponovo probudili.

Međutim, njihove pokušaje zaustavljao je Aleksandar Popović koji je sačuvao svoju mrežu. Ritam je bio mnogo slabiji nego u prvih 45 minuta, ali je najvažnije da je Partizan odbranio stečeno vođstvo i zabeležio novi trijumf u Ligi konferencija.

U sledećoj utakmici crno-beli će za tri nedelje, tačnije 21. novembra, dočekati belgijski Gent.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво