Čitaj mi!

Mladi Francuz sudi Zvezdi u Razgradu, Austrijanac debituje u Beogradu

Francuski arbitar Džerom Brisar biće glavni sudija na utakmici Crvene zvezde i Ludogoreca u Razgradu. Partizanu će protiv Flore u Beogradu suditi mladi Austrijanac Julijan Vajnberger.

Mladi Francuz Džerom Brisar deliće pravdu na utakmici drugog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Ludogoreca u Razgradu.

Brisar je prvi profesionalni meč sudio u sezoni 2016/17. u okviru druge francuske lige, a posle pola sezone prvi put je delegiran za duel najkvalitetnijeg nacionalnog takmičenja.

Na sudijskoj listi Uuefa je od 2018. godine, a prvi međunarodni susret na kojem je delio pravdu bila je utakmica Partizani - Maribor u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Arbitar rođen 1985. godine sticao je iskustvo sudeći u Francuskoj, Belgiji i na internacionalnoj sceni.

Do sada je sudio tri meča grupne faze Lige Evrope - u sezoni 2019/20. sudio je utakmicu Hetafe - Bazel, a godinu dana kasnije duele Dinamo Zagreb - Volfzberger i Slovan Liberec - Hofenhajm.

Ove sezone je delegiran samo za okršaje u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije - Ujpešt - Bazel i PAOK - Rijeka.

Austrijanac debituje u Beogradu

Kao glavni arbitar na susretu Partizana i Flore u okviru drugog kola grupne faze Lige konferencija delegiran je Austrijanac Julijan Vajnberger.

Vajnberger je od 2018. godine na listi Fifa sudija, a debi u Prvoj ligi Austrije imao je tri godine ranije.

Prvi put će suditi utakmicu u grupnoj fazi nekog evropskih takmičenja, a po profesiji je policajac.

Austrijanac je sa svojim timom ove sezone delio pravdu na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija između PAOK-a i irskog Bohemijansa u Solunu, koji je grčki tim dobio rezultatom 2:0.