Читај ми!

Partizan nemilosrdan protiv Spartaka, golman Dubljanić sprečio veću bruku

Fudbaleri Partizana ubedljivo su u Beogradu savladali subotički Spartak rezultatom 5:0 u utakmici 11. kola Linglon Superlige Srbije. Dva gola za crno-bele postigao je Rikardo Gomeš.

Partizan je od prvog minuta utakmice imao potpunu inicijativu, dok su fudbaleri Spartaka tokom gotovo celog meča uglavnom stajali duboko na svojoj polovini terena, pokušavajuči da "prežive" konstantne napade crno-belih.

I pored pet primljenih golova, golman Spartaka Dubljanić stigao je da zabeleži čak 11 odbrana, što najbolje govori o tome koliko je Partizan bio ofanzivan i opasan po gol Subotičana.

Crno-beli su večeras u Humskoj uputili čak 26 šuteva ka golu protivnika, od kojih je 16 išlo u okvir. Sa druge strane, fudbaleri Spartaka su samo dva puta pokušali da ugroze golmana Popovića.

Partizan je poveo već u 14. minutu utakmice - večeras izuzetno raspoloženi Kvinsi Menig je posle prodora po levoj strani uposlio Rikarda Gomeša koji je predriblao golmana Spartaka i pogodio nebranjenu mrežu.

Tim iz Subotice je praktično jedinu pravu priliku da postigne gol imao u 27. minutu - Nikola Srećković je šutirao sa nekih 15 metara udaljenosti nakon odlične povratne lopte Dunđerskog, ali loše je zahvatio loptu.

Posle niza dobrih prilika, Nikola Terzić je pred sam kraj prvog poluvremena duplirao prednost domaćih, a ponovo je asistent bio odlični Menig.

Uz dve asistencije, Menig se u 61. minutu upisao i u listu strelaca - lukavo je prevario svog čuvara, namestio loptu na jaču nogu i veoma precizno pogodio suprotan ugao gola Spartaka.

Samo tri minuta kasnije, do svog drugog pogotka na utamici došao je Rikardo Gomeš. Jović je odlično prihvatio jednu dubinsku loptu, a potom i uposlio Rikarda koji nije propustio priliku da zatrese mrežu nemoćnog Dubljanića.

Tačku na odličnu igru i efikasnu partiju Partizana stavio je Filip Holender golom u 90. minutu utakmice, samo nekoliko sekundi pre nego što je glavni arbitar odsvirao kraj meča i tako prekinuo goleadu Partizana i mučenje Spartaka.

Crno-beli su nakon nove pobede ostali na čelu tabele Linglong Superlige Srbije i imaju pet bodova više od Crvene zvezde, koja je takođe bila ubedljiva u Novom Pazaru, ali koja je odigrala utakmicu manje od večitog rivala.

Superliga, 11. kolo:

Subota:
TSC - Vojvodina 1:0
Kolubara - Radnički Niš 2:3

Nedelja:
Novi Pazar - Crvena zvezda 0:4
18.00 Metalac - Radnički 1923 4:1
20.15 Partizan - Spartak 5:0

Ponedeljak:
16.00 Voždovac - Mladost
18.00 Proleter - Napredak
20.00 Čukarički - Radnik

Tabela:
1. Partizan 28
2. Crvena zvezda 23
3. TSC 20
4. Napredak 18
5. Čukarički 17
6. Vojvodina 15
7. Radnički Kragujevac 14
8. Radniški Niš 12
9. Voždovac 12
10. Spartak 12
11. Metalac 11
12. Kolubara 10
13. Radnik 9
14. Proleter 8
15. Novi Pazar 7
16. Mladost 4

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво