Читај ми!

Siti nadigrao Čelsi u derbiju, Aston vila iznenadila Junajted

Fudbaleri Mančester sitija nadigrali su Čelsi na gostovanju u derbiju dana na startu šestog kola Premijer lige. U drugom meču i Aston Vila je ka gost nadigrala Mančester junajted sa 1:0 u dramatičnom finišu meča.

Derbi dana na Stamford Bridžu oba tima su počela veoma oprezno, a tokom prvog poluvremena nešto veću inicijativu je imao gostujući tim Mančester sitija.

Posle nekoliko odličnih prilika propuštenih tokom prvog poluvremena, Gabrijel Žezus je već na startu drugog u 53. minutu ispeo prvu šansu i doneo vođstvo Sitiju od 1:0.

Do kraja meča se odvijao ravnopravan duel sa šansama na obe strane ali su gosti sačuvali prednost za konačnu pobedu.

Ravnopravan duel su imali Mančester junajted i Aston vila tokom celog meča sa dosta šansi na obe strane ali su golmani sjajnim odbranama uspevali da sačuvaju svoje mreže.

Kada se učinilo da će na kraju bez pogodaka podeliti bodove ušlo se u neobično dramatičnu završnicu meča.

U 88. minutu Aston vila dolazi do vođstva golom Kortni Hauza koji je sjajnim šutem glavom posle kornera loptu poslao u gol Mančester junajteda.

Domaćini su u poslednjim minutama maksimalno povećali pritisak kako bi došli do izjednačenja i uspevaju da u drugom minutu sudijske nadoknade izbore jedanaesterac.

Šut sa bele tačke izveo je Bruno Fernandez i postao tragičar meča jer promašuje penal a gostujući tim Aston vile odnosi pobedu.

Danas se tokom dana igra još pet mečeva Premijer lige.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се