Читај ми!

Futsaleri Srbije skupo prodali kožu, Portugalci prošli tek posle produžetaka!

Futsal reprezentacija Srbije završila je učešće u osmini finala Svetskog prvenstva u Litvaniji, porazom od selekcije Portugalije rezultatom 4:3 posle produžetaka. Srbija je uspela da ugrozi favorizovanog rivala i dobro ga zabrine, skupo je prodala kožu, ali je falilo malo snage i sreće da se napravi iznenađenje.

"Orlovi" Litvaniju napuštaju sa tri poraza i jednom pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama, ali i nastavljenom serijom dobrih nastupa na velikim takmičenjima.

Mogu biti ponosni na sebe jer su pokazali da mogu da se nose sa mnogo jačim i većim reprezentacijama.

Naša selekcija se od samog starta utakmice u "Žalgiris areni" u Kaunasu našla u podređenom položaju, a Rikardinjo je mogao već u prvom minutu da donese prednost, kada je umalo kaznio grešku Jovana Lazarevića.

Nije uspeo, da bi prvi pokušaj za Srbiju imao Milan Tomić, posle čijeg šuta su krenule da se nižu prilike za rivala.

Dve sjajne je propustio Pani, tačnije Miodrag Aksentijević je odlično reagovao, ali ni on nije mogao ništa u 14. minutua, kada je portugalski mađioničar istrčao kontru.

Posle akcije srpskog tima sa desne strane lopta je došla do Rikardinja. On je povukao i odigrao na stranu, a kada mu je stigla povratna, u padu je "štiklom" prosledio u mrežu za vođstvo svog tima.

Samo minut kasnije na semaforu je pisalo 2:0 za Portugaliju – Andre Koeljo je pogotkom krunisao fantastičnu akciju i tako nokautirao Srbiju za kratko vreme.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali je iz svlačionice izašla druga Srbija i to se odmah videlo na terenu. Trener Dejan Majes je sjajno motivisao svoje igrače koji su već posle nekoliko minuta smanjili na 2:1.

Fantastičan pogodak postigao je Jovan Lazarević, koji je poslao pravu "bombu" sa desne strane pod prečku.

Time su "orlovi" uzdrmali protivnički sastav, koji nije mogao da dominira u dovoljnoj meri kada na terenu nije bila prva postava. Usledio je pritisak Srbije, koji je rezultirao novim golom Lazarevića, ovoga puta iz slobodnog udarca.

Na semaforu je pisalo 2:2, u igru je opet morao Rikardinjo, ali je seriju pokušaja Portugalaca zaustavljao maestralni Aksentijević i meč je otišao u produžetke.

Ipak, više snage, a i sreće imali su momci u crvenim dresovima, koji su pitanje pobednika rešili za samo 20 sekundi. Prvo je Pani sa distance pogodio sam donji ćošak, da bi Erik potom uz mnogo sreće doneo 4:2.

Na 40 sekundi do kraja Rakić je još jednom smanjio i doneo dramatičan finiš, ali su se Portugalci nekako odbranili i prošli bez penala.

U duelu za polufinale će se boriti u derbiju sa Španijom, koja je lako izašla na kraj sa Češkom Republikom – 5:2.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво