Читај ми!

"Promena fudbalskog kalendara veoma štetna za klupski fudbal"

Evropska asocijacija klubova, koju čini preko 230 klubova sa celog kontinenta, izašla je sa veoma oštrom osudom preporučene i, eksplicitno i implicitno, već duže najavljivane promene fudbalskih termina, koja bi, između ostalog, donela i Svetsko prvenstvo svake druge godine.

FIFA, odnosno Arsen Venger kao čovek čija zvanična funkcija jeste razvoj igre i njen opšti napredak, ističući želju da kalendar učine jasnijim i jednostavnijim, promoviše ideju "takmičenja najboljih svake druge godine".

Evropska asocijacija klubova smatra da su ove promene čak i "direktni i unilateralni prekršaj određenih zakonskih obaveza".

Ova organizacija smatra da promene jesu neophodne, igra može da se modernizuje u njihovom shvatanju, ali da predloženi put nipošto nije i pravi put.

UEFA se, takođe, protivi predlogu, jer smatra da predstavlja opasnost da Svetsko prvenstvo izgubi prestiž koji sada ima, a tu je i sveopšte pitanje zdravstvene dobrobiti samih fudbalera.

Mnogi treneri, od kojih je najglasniji Jirgen Klop, već duže naglašavaju da su igrači preopterećeni, što dovodi do povreda i njihove nemogućnost da igraju na željenom nivou, zbog čega trpe njihovo zdravlje i njihove karijere, ali i sam sport kao takav.

Nije mali broj onih koji smatraju da je iza ove odluke Svetske fudbalske organizacije, koja, jasno, nipošto nije zvanična u ovom trenutku, stoji ništa drugo do ono što i najčešće stoji iza svih većih odluka u najpopularnijem sportu planete – monetizacija te popularnosti, odnosno, najprostije, novac. 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво