Читај ми!

Blickrig Juventusa za pobedu protiv Specije, trijumf Milana

Fudbaleri Juventusa nadigrali su kao gosti Speciju sa 3:2 u meču petog kola Serije A i tako stigli do prve pobede u sezoni. Milan je na svom terenu savladao Veneciju sa 2:0.

Juventus je bio na pragu ponora. Nakon početnog vođstava "stare dame", domaćin je uspeo da boljom igrom preokrene rezultat. Delovala je ekipa, koji sa klupe predvodi Alegri, bezidejno. Ništa im nije polazilo za rukom. Nekako drugi gol Specije ih je trgao, zaigrali su mnogo agresivnije, ređali šanse i preokrenuli rezultat.

Poveo je Juventus u 28. minutu. Rabiot je uposlio Kena koji se namestio na udarac i opalio po lopti, koja se od leve stative i završila u mreži.

Međutim, pet minuta kasnije Specija je izjednačila. Giasi je nakon solo prodora uleteo u šesnaesterac i preciznim udarcem pogodio same rašlje, Šćesni je bio nemoćam. To je ujedno bio i rezultat prvog dela igre.

Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minutu igre Specija je stigla do preokreta. Magiore je poslao dugu loptu, koju je prihvatio Antist, uleteo je u kazneni prostor oslobodio se čuvara i preciznim udarcem savladao golmana Juventusa.

Delovalo je da "stara dama" ne može da se vrati. Međutim, trgla se iz ponora i zagrala znatno agresivinije.

U 66. minutu Juventus je stigao do izjedanačenja. Rezervista Morata je šutirao, na odbijenu loptu naleteo je Kijeza i po sredini gola je plasirao u mrežu.

Pet minuta kasnije gosti su došli do prednosti. De Liht je bio na pravom mestu, do njega je nakon odbitka stigla lopta i on je zakucao u gol.

Nastavljena je velika borba, domaćin se nije predavao, stvorio je nekoliko prilika ali nije uspeo da stigne do izjednačenja.

Milan je na svom terenu savladao Veneciju sa 2:0. Gosti su odolevali sve do 68. minuta. Hernandez je odlično uposlio Dijaza kome nije bilo teško da sa par metara zakuca loptu u mrežu.

Domaćin je overio pobedu u 82. minutu. Selemekers je poslao loptu u prostor koju je pokupio Hernandez, uleteo je u šesnaesterac i u situaciji jedan na jedan sa golmanom izašao kao pobednik.

Serija A, peto kolo:

Utorak:
Bolonja - Đenova 2:2
Atalanta - Sasuolo 2:1
Fiorentina - Inter 1:3

Sreda:
Salernitana - Verona 2:2
Specija - Juventus 2:3
Milan - Venecija 2:0
Kaljaru - Empoli 0:2

Četvrtak:

Sampdorija - Napoli
Torino - Lacio
Roma - Udineze

Tabela:
1. Inter 13
2. Milan 13
3. Napoli 12
4. Atalanta 10
5. Roma 9
6. Fjorentina 9
7. Bolonja 8
8. Udineze 7
9. Lacio 7
10. Torino 6
11. Empoli 6
12. Sampdorija 5
13. Juventus 5
14. Sasuolo 4
15. Specija 4
16. Đenova 4
17. Verona 4
18. Venecija 3
19. Kaljari 2
20. Salernitana 1

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво