Читај ми!

Futsaleri Srbije poraženi od Argentinaca u drugom kolu

Argentina je savladala Srbiju sa 4:2 u meču drugog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Vilnusu. Priliku da se plasiraju u nastavak takmičenja kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe naši će imati u ponedeljak kada se sastaju sa selekcijom SAD (19.00 RTS2).

Težak i zahtevan meč, naša selekcija je dobro parirala Svetskom šampionu, imala svoje šanse, ali je nedostajalo i malo sportske sreće. Odličan je na golu bio Aksentijević. Naši su u dva navrata vodili, ali potom je iskusni tim Argentine preuzeo kontrolu, preokrenuo rezultat i zasluženo slavio.

Izuzetno uzbudljiv meč od samog starta. Srbija je bila ta koja je dominirala i to joj se isplatilo. Vrlo brzo naša selekcija je povela preko Rakića, koji je iskoristio svoju šansu unutar šest metara i postigao pogodak.

Nastavljena je velika borba i puno trčanja na terenu. Posle jedne ne baš jasne odluke sudija isključen je Stojković, iako su arbitri poništili tu odluku nakon pregledavanja snimka, ponovo su je preinačili i naš igač je morao da napusti teren.

Argentinci su iskoristili igrača više i izjednačili, Edelštajn je uz dosta sreće uspeo da savlada Aksentijevića.

Ponovo su ekipe bile kompletne, tačnije nakon pogotka protivnika istekla je kazna za Srbiju. Nastavila je naša selekcija da pritiska protivnika, i iz takve igre nakon jedne kontre Lazaević postiže pogodak.

Argentinci su potom pojačali i brzo postigli dva gola. Prvo je Brandi realizovao svju šansu, da bi potom i Vaporaki nakon sjajne akcije matirao našeg golmana.

Zatim je malo pao tempo igre, stvoreno je nekoliko prilika pred oba gola, ali do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata.

Naši su u nastavku pokušali da zaprete, međutim blok Argentinaca je bio neprelazan. Posle jednog presečenog napada naše selekcije Boruto koristi situaciju jedan na jedan i tako je Argentina stigla do dva gola prednosti.

Nisu se reprezentativci Srbije predavli, nastavili su sa napadima stvorili nekoliko stopostotnih šansi, ali je golman Argentine izašao kao pobednik.

Kako je vreme odmicalo Argentinci su sve lakše kontrolisali meč. Naši su pokušavali da preseku duge napade protivnika, puno su trčali, ali to im je oduzimalo snagu.

Argentinci, ipak, rutinski privode meč kraju i stižu do pobede.

Grupa F

Prvo kolo:
Srbija - Iran 2:3
Argentina - SAD 11:0

Drugo kolo:
Iran - SAD 4:2
Srbija - Argentina 2:4

Treće kolo, ponedeljak:
19.00 Argentina - Iran
19.00 Srbija - SAD RTS2

Tabela:
Argentina 2/2
Iran 2/2
Srbija 0/2
SAD 0/2

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво