Tebas: U Barseloni imaju "kompleks male vrednosti" u odnosu na Real, Mesi je mogao da ostane

Dva najveća kluba u Španiji, Real Madrid i Barselona, nisu ustrojeni na isti način kao većina drugih najvećih klubova Evrope (s izuzetkom onih u Nemačkoj, naravno), ali naizgled demokratski (ili demokratskije) ustrojena hijerarhija ne sprečava činjenicu da sukobi i previranja u španskom fudbalu, više nego igde, podsećaju na sukobe pojedinaca.

Predsednik La Lige Havijer Tebas, inale veliki kritičar Florentina Peresa, prvog čoveka Real Madrida, izjavio je za katalonski "Sport" da je protivljenje dva kluba investiciji Si-Vi-Sija, vredne 2,7 milijarde evra, "psihološko kidnapovanje". To je ovako obrazložio...

Tebas je dva kluba, uz Juventus, nazvao "nasukanima" od onog momenta kada su ostali napušteni u projektu Superlige, od koje su odstupili preostali klubovi (devet klubova se i izvinilo navijačima zbog ovog pokušaja). Čitavu stvar oko ovog takmičenje Tebas je nazvao "šalom", koristeći izraz koji bi se verovatno i drugačije mogao prevesti.

Investicija Si-Vi-Sija (CVC) je prihvaćena od strane 38 klubova prve i druge španske lige.

"Imam osećaj da u Barseloni imaju kompleks niže vrednosti kada je Florentino Peres u pitanju. Peres je veoma inteligentan i okružen je inteligentnim ljudima. Sav taj glamur i znanje, dok je s druge strane Laporta (predsednik Barselone) koji je bio van fudbala više od deset godina", rekao je Tebas.

"Barselona je podržavala ovaj projekat, sve dok mu se Real nije usprotivio. Sve se promenilo jako brzo. Mislim da je sve povezano sa Superligom i strategijom koju je Real razvio".

Si-Vi-Si bi dobio prava na deset odsto prihoda La Lige od prodaje audio-vizuelnih prava, i to u periodu od 50 godina, a zauzvrat bi obezbedio novac kojim bi, svakako, i Lionel Mesi mogao da ostane u Barseloni.

"Da, Mesijev odlazak je mogao da se spreči. Lično sam govorio sa Laportom o tome. Ako je Laporta pružio ruku Mesiju i obećao da će moći da ostane, to je bilo zato što je mesec dana pre toga prihvatio ponudu Si-Vi-Sija. Čak je i dva puta zvao da ubrza celu stvar, jer je Mesi postajao nervozan", istakao je Tebas.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво