Читај ми!

Zvezda sigurna protiv Proletera, dva gola Kataija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter iz Novog Sada rezultatom 3:0 u utakmici osmog kola Linglong Superlige.

Crvena Zvezda je mogla da povede već u prvih nekoliko minuta utakmice - prvo je Krstičić šutirao sa ivice kaznenog prostora, a onda je golman gostiju odbranio čist zicer Dioniju, kojeg je posle oduzete lopte uposlio Krstičić.

Dioni je već u devetom minutu meča imao i drugu veliku šansu - ponovo je dobio perfektnu loptu iz veznog reda, namestio se na desnu nogu, ali ponovo je odbranio golman Petrić.

Zvezda je konačno u 24. minutu materijalizovala dobru igru i došla do prednosti od 1:0 - Katai je iz slobodnog udarca poslao loptu na stranu, Degenek je glavom ubacio u sredinu pred gol Proletera, a Sanogo postigao prvi pogodak u sezoni.

Mogao je u 27. minutu i Krstićić da zatrese mrežu protivnika, ali je prebacio gol sa šest metara udaljenosti.

Ipak, nedugo zatim usledila je odlična akcija koja se završila drugim pogotkom crveno-belih na meču - Ivanić je uposlio Kataija, koji je mogao da odigra dalje do Dionija, ali je rešio da prevari Petrića i nije pogrešio.

Proleter je zapretio pred kraj prvog poluvremena. Izveli su gosti iz Novog Sada prekid, dvojica igrača Zvezde kačila su loptu na putu ka golu, ali je ipak završila pored leve stative.

Prve minute u crveno-belom dresu upisao je Rišairo Živković, pošto je već na poluvremenu ušao u igru umesto Dionija, koji nije iskoristio svoje šanse u prvom delu utakmice.

Posle nešto mirnijeg perioda igre krajem prvog i početkom drugog poluvremena, Katai je imao novu šansu u 66. minutu, ali je iz prve šutirao preko prečke.

U 75. minutu ponovo su sarađivali Ivanić, koji je odlično gurnuo loptu kroz odbranu Proletera, i Katai, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu - 3:0 za Zvezdu.

Nije bilo značajnijih dešavanja do kraja utakmice, Zvezda je sigurno čuvala loptu i sačuvala prednost, pa u pobedničkom raspoloženju, ali još uvek iza Partizana na tabeli, čeka večiti derbi naredne nedelje.

Večeras su zvezdaši slavili rođendan stadiona "Rajko Mitić", a i šef struke crveno-belih Dejan Stanković, pa je Vladimir Petrović Pižon pred početak utakmice uručio Stankoviću rođendanski poklon - fotografiju iz vremena kada je nosio Zvezdin dres.

Linglong Superliga, osmo kolo:

Petak:

Napredak - Radnik 1:0
Spartak - TSC 0:0

Subota:

Radnički Kragujevac - Partizan 1:3
Vojvodina - Metalac 2:2
Crvena zvezda - Proleter 3:0

Nedelja:

Kolubara - Novi Pazar
Radnički Niš - Voždovac
Mladost - Čukarički

Tabela:

1. Partizan 21
2. Crvena zvezda 19
3. TSC 17
4. Napredak 15
5. Spartak 12
6. Voždovac 12
7. Čukarički 10
8. Radnik 9
9. Vojvodina 9
10. Radnički Kragujevac 8
11. Kolubara 7
12. Radnički Niš 6
13. Proleter 5
14. Metalac 5
15. Novi Pazar 4
16. Mladost 0

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво