Читај ми!

Stanojević: Favoriti smo i moramo opravdamo tu ulogu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da njegov tim mora da opravda ulogu favorita protiv Radničkog iz Kragujevca i da upiše novi trijumf. Duel osmog kola Superlige Srbije između Radničkog i Partizana igra se u subotu od 16.00 časova.

"Jasno je u kom pravcu razmišljamo i jasno je da uvek moramo da idemo na pobedu, jer nas pobeda uvek drži da budemo konkurentni za titulu. Spremamo se posle reprezentativne pauze, igrači su se vratili i danas imamo prvi zajednički trening", rekao je Stanojević na konferenciji za medije na SC Teleoptik.

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da su se igrači posle reprezentativnih utakmica vratili u dobrom stanju, a osvrnuo se i na nova pojačanja Nemanju Miletića i Kvinsija Meniga.

"Miletića vidim na poziciji štopera, potreban nam je neko za rotaciju. On nije odigrao takmičarsku utakmicu tri meseca, polako ulazi u ritam, hoćemo da se dobro spremi. Znamo svi šta on može da nam ponudi."

"Kvinsi Menig je došao kao igrač kog smo želi još od početka prelaznog roka. U dogovoru sa ljudima iz kluba, insistirali smo na bočnom igraču. Dolazi iz takmičenje gde je bio konstatan, on je fizički spremam i biće u konkurenciji za Kragujevac", poručio je Stanojević.

Meč u Kragujevacu biće početak važnog niza utakmica za crno-bele, koji već sledećeg četvrtka u grupnoj fazi Lige konferencija u gostima igraju sa Anortozisom, a nakon toga sledi večiti derbi protiv Zvezde u Humskoj.

"Sutra je važna utakmica, igramo protiv protivnika koji je nov u ligi, kluba koji ima tradiciju. Igrali su na različite načine, menjali su sisteme. Sposobni su da igraju na razne načine, ali imaćemo odgovor na sve."

"Ne razmišljamo o četvrtku, ništa mi ne znači ako sutra ne budemo pravi i ne nastavimo niz. U fudbalu svašta može da se promeni za sedam dana, ne želim da to dozvolim mojim igračima. Lično, utakmicu pripremam kao najvažniju u narednom ciklusu."

Stanojević je rekao da želi da sva tri meča završi pobedom.

"Sutra smo favoriti i moramo da pobedimo, jer je sve osim pobede neuspeh, uz poštovanje protivnika. Imamo Anortozis na strani, direktnog konkurenta. Ne znam u kakvom stanju ćemo biti. Važno je da kad igrate derbi budete u situaciji da ne dozovolite da vam se protivnik ne odlepi. Mislim da Partizan dugo nije bio u toj situaciji. Početak je prvenstva, ali sa druge strane želja mi je da imamo sve tri pobede", zaključio je Stanojević.  

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво