Читај ми!

Crvena zvezda protiv Šerifa za plej-of Kvalifikacija za Ligu šampiona (21.00 RTS1)

Fudbaleri Crvene zvezde igra protiv Šerifa iz Moldavije prvi meč trećeg kola Kvalifikacija za Ligu šampiona. Susret počinje u 21.00. Prenos je na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije). Tok meča pratite na našem portalu.

Nakon pobede nad Kairatom pred crveno-belima je novi izazov. Ekipa Dejana Stankovića igra sa Šerifom iz Moldavije i ukoliko savlada ovu prepreku sledi joj duel za grupnu fazu Lige šampiona sa boljim iz dvomeča Legije i Dinama iz Zagreba.

Crvena zvezda je od starta sezone odigrala pet mečeva i zabeležila tri pobede, jedan remi i poraz. Na poslednjoj utakmici protiv Spartaka iz Subotice crveno-beli su zabeležili pobedu rezultatom 3:1, a golove za naš tim su postigli Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Nikola Krstović.

Nakon što je Zvezda eliminisala Kairat u drugom kolu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, izabranici Dejana Stankovića su pokazali da polako hvataju formu za ono što ih očekuje u narednom periodu kako u domaćem šampionatu, tako i u Evropi.

Šerif je borbu za plasman u najelitnije evropsko takmičenje započeo od prvog kola kvalifikacija. U prvoj rundi su ubedljivo eliminisali albanskog predstavnika Teutu, da bi u narednom kolu bili bolji od jermenskog šampiona Alaškerta ukupnim rezultatom 4:1.

U prethodnoj deceniji su devet puta bili šampioni Moldavske lige. Prošle sezone su osvojili 99 bodova u domaćem prvenstvu i zaista dominantno osvojili titulu, a ove sezone posle dva odigrana kola imaju tri boda i zauzimaju šesto mesto na tabeli.

Crvena zvezda i Šerif nikada do sada nisu "ukrstili koplja" na zvaničnim utakmicama, tako da će ovaj dvomeč biti prvi u istoriji ova dva kluba. Omladinci Crvene zvezde su igrali protiv Šerifa u Ligi šampiona za mlade 2020. godine i uspeli da pobede tim iz Moldavije posle izvođenja jedanaesteraca (2:4).

Četvorica fudbalera koji su nosili dres obe ekipe jesu Vujadin Savić, Ognjen Vranješ, Rikardinjo i Kadu.

Najveća opasnost Šerifa preti od trojice najisturenijih igrača Adama Traorea, Luvanora i Frank Kastanjeda. Traore je po dolasku u tim iz Moldavije postigao deset golova i zabeležio sedam asistencija, dok je Luvanor došao u ovom prelaznom roku iz Saudijske Arabije i već postigao dva gola u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Teute.

Kastanjeda je ubedljivo najefikasniji fudbaler moldavskog tima, prošle godine je dao čak 33 navrata tresao protivniče mreže. U veznom redu je najstandarniji Sebastijen Til koji je u zimskom prelaznom roku pojačao Šerif.

Štoperski tandem čine Danilo Arboleda i Gustavo Dulanto, dok na bekovskim pozicijama nastupaju dvojica brazilaca Fernando Kostanca i Kristijano. Na golu je Grk Jorgos Atanasijadis koji je ovog leta došao iz atinskog AEK-a.

Šef stručnog štaba ekipe iz Tiraspolja je ukrajinski stručnjak Jurij Vernidub, a Šerif se pretežno oslanja na strane fudbalere.

"Naš cilj je jasan. Idemo dalje, od nas zavisi kakvi ćemo biti, sa kakvim pristupom i samo se mi pitamo. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti", rekao je Stanković za klupski sajt.

Meč između Zvezde i Šerifa igra se na stadionu "Rajko Mitić" od 21.00. Kapacitet stadiona je smanjen na 50 procenata, tako da se očekuje oko 28.000 gledalaca.

Prenos je na našem Prvom programu, strim na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije). Tok meča pratite na našem portalu.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво