Читај ми!

Ubedljiva igra i revija promašaja, Partizan savladao Dunajsku Stredu

Fudbaleri Partizana savladali su na svom stadionu ekipu Dunajske Strede sa 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifkacija za Ligu konferencija.

Izabranici Aleksandra Stanojevića odigrali su veoma dobar meč na stadionu u Humskoj i pobedom započeli kvalifikacije za evropsko takmičenje.

Igri crno-belih, pogotovo u prvom poluvremenu, sigurno je doprinela i podrška sa tribina, pošto su navijači na stadionu Partizana bili prvi put još od juna 2020. godine.

Partizan je bio svestan da je favorit i jači rival, te je od samog starta počeo da napada.

Već u drugom minutu Rikardo je uposlio Pantića u protivničkom šesnaestercu, ali je raspoloženi golman gostiju Jedlička veoma dobro odbranio.

U 12. minutu se i sam Rikardo našao u velikoj šansi, kada se Miljković probio po desnoj strani, ali je šut napadača sa Zelenortskih ostrva ponovo odbranio češki golman.

Partizan je potpuno dominirao posedom, kao i vremenom provedenom na finalnoj trećini terena i bilo je pitanje kada će crno-beli postići pogodak.

To se desilo u 19. minutu.

Jojić je sa desne strane ulazio ka sredini i odložio loptu do Lazara Markovića, a ovaj veoma preciznim udarcem zatresao mrežu gostiju.

Od tog momenta je pomalo opao ritam meča, ali je Partizan do kraja prvog dela imao još nekoliko šansi.

Pravo je čudo kako "parni valjak" nije uspeo još neku loptu da smesti u mrežu Dunajske Strede.

Što zbog manjka koncentracije Rikarda, Jovića i Jojića u završnici, što zbog raspoloženog Jedličke, na poluvreme se otišlo sa 1:0 za Partizan. 

U drugom poluvremenu je znatno opao ritam meča. Partizan je opet imao veći posed i više stvorenih šansi, ali ipak znatno manje nego u prvom poluvremenu.

Najbliži golu bili su u prilikama Jovića, Natha i Rikarda, ali je u svakoj od pomenutih situacija golman Jedlička izašao kao bolji u duelu. 

Jović je uspeo da zalomi igrača u bloku, ali mu je golman gostiju ušao u šut, Nathov udarac sa ivice šesnaesterca je uspešno odbio, a kod Rikardovog pokušaja iz odbitka dobro je skratio ugao i takođe dobro intervenisao. 

Od 65. minuta Dunajska Streda je stekla malo više samopouzdanja i u nekoliko navrata mogla da stvori ozbiljniju akciju. Ipak, nedostajao im je završni i ključni pas, pa Stojković nije imao nikakvih zadataka.

Uprkos šansama crno-belih, rezutlat se od 19. minuta nije menjao, pa je Partizan slavio sa 1:0. Revanš u Slovačkoj na programu je za sedam dana. 

Ukoliko proće Dunajsku Stredu, Partizan će najverovatnije igrati sa ruskom ekipom Soči, koja je u prvom meču protiv Kešle slavila sa 3:0.   

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво