Читај ми!

Projektil Čovića u Panevežisu, Vojvodina nosi gol viška iz Litvanije!

Fudbaleri Vojvodine pobedili su kao gost ekipu Panevežisa u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Vojvodina je trijumfovala minimalnim rezultatom (1:0) i ima dobru situaciju pred revanš koji je na programu za sedam dana u Novom Sadu. Strelac jedinog pogotka bio je Nemanja Čović.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića nije blistala u Litvaniji, veliki deo utakmice je provela u grču braneći se, ali u Srbiju se vraća sa pozitivnim rezultatom.

Brazilci u redovima Panevežisa, posebno Elivelto, pravili su probleme "lalama" i u nekoliko navrata opasno pretili, ali je na golu bio odličan Nikola Simić.

U prvom poluvremenu je i stativa pomogla Novosađanima da ne prime gol, kada je upravo Elivelto sjajno izveo slobodan udarac, a Voša je svoju šansu sačekala i iskoristila je u drugom poluvremenu.

Litvanci su počeli da se umaraju i prave sve više grešaka, gosti preuzeli kontrolu, u 70. minutu viđen je odlučujući detalj, važan gol postigao je Nemanja Čović – i to kakav!

Dobio je najbolji igrač Vojvodine loptu iza odbrane Panevežisa, ona je otišla iskosa, ali njemu to nije smetalo da pošalje projektil iz gotovo mrtvog ugla i zakuca loptu pod prečku za 0:1.

Nešto kasnije poništen je pogodak i Dejana Zukića zbog ofsajda, dok je Panevežis bio blizu izjednačenja u dva navrata. Ipak, srpski klub se odbranio i sačuvao trijumf.

Revanš između Vojvodine i Panevežisa na programu je za sedam dana na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

U kvalifikacijama za Ligu konferencija nastupaju još dva srpska predstavnika – Čukarički je u sredu odigrao bez golova protiv azerbejdžanskog Sumgaita, dok Partizan dočekuje Dunajsku Stredu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво