Čitaj mi!

Stanojević: Jedinstveno prvenstvo gde ne smete da izgubite

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je tim spreman za početak nove sezone u Superligi.

Crno-beli na startu prvenstva igraju u Novom Sadu protiv Proletera u subotu od 21 sat.

"Prva utakmica je uvek teška, igramo u Novom Sadu, da vidimo gde smo, šta smo radili. Spremni smo, imamo nekih sitnih povreda, ostali su svi spremni. Znamo da je Holender kasnije došao, svi smo na treningu. Spremni ulazimo u novo prvenstvo, znamo šta nam je činiti", rekao je Stanojević novinarima u SC Teleoptik.

Stanojević ističe da u našem prvenstvu crno-beli nemaju pravo na grešku.

"U našem prvenstvu ne smete da grešite nikad, ne samo na startu. Ovo je jedinstveno prvenstvo na svetu gde morate da pobedite sve da biste bili konkurentni. Stvarno je teško, ne tražim alibi, ali teško je boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi tri utakmice. Tu situaciju nema nijedna liga na svetu, da jedna ekipa pobeđuje u kontinuitetu. Mi smo prošle godine osvojili određeni broj bodova, koji je nekad bio dovoljan za titulu. Ako ne za titulu, onda bar da budete konkurentni. Svaku utakmicu sada moramo da pobedimo da bismo bili konkurentni. To je teško. Pokazivali smo da možemo, videćemo kad krene", rekao je on.

Trener crno-belih istakao je da je dobro što će tim imati utakmicu pre početka takmičenja u Evropi.

"Voleo bih da igramo više utakmica. Zadovoljan sam što ćemo imati meč pred Evropu. Znači nam i zbog navijača, posle toliko vremena izaći pred njih. Stvarno je velika stvar i biće drugačije. Skoro godinu i po dana nije bilo navijača. Srećni smo, nadam se da će naših navijača biti i u Novom Sadu. Na prvoj evropskoj utakmici na našem stadionu očekujem veliku podršku, posebno u ovim teškim vremenima za Partizan, gde nemamo status kao što ima naš najveći protivnik", rekao je Stanojević.