Читај ми!

Nejmar vodi Brazil na Mundijal, Argentina prokockala dva gola viška

Fudbaleri Brazila pobedili Paragvaj na gostovanju u šestom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru i nastavili dominaciju, dok je Argentina ispustila dva gola prednosti u Kolumbiji. U ostalim mečevima Venecuela i Urugvaj su odigrali bez golova (0:0), dok je duel Čilea i Bolivije takođe završen remijem – 1:1.

Brazil je osigurao prvo mesto na tabeli pobedom nad Paragvajcima, rezultatom 2:0.
Nejmar je ponovo predvodio "selesao" do trijumfa, šestog iz isto toliko utakmica, pa je Brazil jednom nogom već na Mundijalu u Kataru.

Napadač Pari Sen Žermena je u četvrtom minutu "otvorio" Paragvajce posle jedne akcije i centaršuta sa desne strane, dok je u finišu Lukas Paketa potvrdio trijumf.

Nejmaru je ovo bio peti gol u kvalifikacijama od ukupno 16 koliko je dala njegova selekcija, a ukupno 66. u nacionalnom dresu, čime se dodatno primakao prvoplasiranom Peleu na večnoj listi, koji ima 77.

Ekipa selektora Titea ubedljivo vodi sa 18 bodova, čak šest više od drugoplasirane Argentine koja je odigrala 2:2 u Barankilji.

Ništa nije išlo ka tome jer je Mesijev tim posle samo osam minuta imao dva gola viška – pogađali su Romero i Paredes, ali se sve preokrenulo u drugom poluvremenu. Luis Muriel je izjednačio sa penala, da bi srca "gaučosima" u poslednjim trenucima slomio Borha.

Kolumbija je tek peta sa osam bodova, koliko imaju i Urugvajci, koji nisu uspeli da im pobegnu jer su remizirali bez golova sa pretposlednjom Venecuelom.

Čile je takođe propustio da uhvati priključak zbog remija sa Bolivijom, te sada zauzima sedmu poziciju sa samo šest bodova.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво