Читај ми!

Juventus otpustio Pirla

Fudbalski klub Juventus otpustio je Andreu Pirla sa mesta prvog trenera posle neuspešne sezone u Torinu. Pirlo je dobio otkaz u klubu u kojem je ostavio dubok trag kao igrač posle nepunih godinu dana od dolaska na klupu "stare dame".

Fantastični vezista je prvi posao imao u jednom od najvećih klubova na svetu, ali nije uspeo da se proslavi, pošto je Juventus završio na četvrtom mestu Serije A.

Ekipa je posle devet uzastopnih šampionskih godina bila veoma loša u domaćem prvenstvu i prepustila je titulu Interu, a na kraju je u poslednjem kolu obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Bjankoneri su takmičenje u najjačem evropskom takmičenju završili već u osmini finala, a trijumfi u Superkupu i Kupu Italije su delimično izvukli sezonu.

"Hvala ti, Andrea", tim rečima počinje saopštenje na zvaničnom sajtu Juventusa.

U nastavku klub podseća da je Pirlo preuzeo prvi tim u teškom trenutku i da je u prvoj sezoni osvojio dva pehara, kao i trijumfe nad najvećim rivalima.

"Pošto su pobede ono što se računa u fudbalu, prisetićemo se nekih – u razmaku od nekoliko kratkih meseci, Pirlov Juventsu je podigao dva trofeja – Superkup Italije i Kup Italije. A on, kao trener, doneo je briljantne pobede na najvećim svetskim stadionima, od 'San Sira' do 'Kamp Noua", dodaje se u saopštenju.

Još nije potvrđen njegov naslednik, ali je izvesno da će to biti Masimilijano Alegri, koji je već uspešno vodio "staru damu".

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво