Читај ми!

Juventus u Ligi šampiona, Napoli ne, Milan bolji od Atalante za drugo mesto

Fudbaleri Juventusa savladali su Bolonju sa 4:1 u meču poslednjeg kola Serije A, i plasirali se u Ligu šampiona. Napoli samo nerešeno – 1:1 protiv Verone i moraće da se zadovolji Ligom Evrope. U Ligu šampiona idu i šampion Inter, Milan kao drugoplasirani i Atalanta koja je treća.

Juventus je u borbi za Ligu šampiona savladao Bolonju. Sigurnom igrom ekipa iz Torina je stigla do ubedljive pobede. Međutim, to im nije bilo dovoljno, ipak kockice su se složile. Napoli je odigrao samo nerešeno sa Veronom i tako ispustio plasman u najelitnije takmičenje.

Juventus je meč počeo bez Kristijana Ronalda. Kako je klub saopštio nije u pitanju povreda već premor pa je trener Pirlo odlučio da Ronaldo večerašnji meč počne sa klupe, međutim do kraja meča nije ulazio u igru.

Juventus je protiv Bolonje poveo već u šestom minutu. Kieza je prihvatio odbijenu loptu u šesnaestercu i zakucao loptu po sredini gola.

U 30. minutu "stara dama" je udvostručila prednost. Dibala je centrirao a Morata je bio na pravom mestu i glavom smestio loptu u prznu mrežu.

Finiš poluvremena doneo je još jedan gola u mreži Bolonje. U 45. minutu Juventus je poveo sa 3:0. Kuluševski je u kaznenom prostoru odlično uočio Rabiota, usledila je asistencija i Rabiotu nije bilo teško da prosledi loptu u prazan gol.

Drugo poluvreme počelo je još jednim golom Morate koji je bio strelac u 48. minutu. Morata je primio pas u kaznenom prostoru gađao je i pogodio golmanov bliži ugao.

Bolonja je smanjila prednost Juventusa u 86. minutu. Palasio je uposlio Orsolinija, koji je šutirao, lopta se odbila od desnestative i završila u mreži. Ispostavilo se to je bio i konačan rezultat.

Milan je savladao Atalantu sa 2:0 i postao vicešampion Italije.

Milan je protiv Atalante poveo u 43. minutu iz penala. Siguran izvođač najstrože kazne bio Kesie.

Atalanta je želela izjednačenje u nastavku, opsedala je gol Milana koji se uspešno branio i vrebao svoje šanse iz kontranapada.

Stvoreno je nekoliko prilika pre svega pred golom Milana, ali je odbrana gostiju uspela da odoli i sačuva prednost.

U samom finišu u drugoj minuti nadoknade Milan je stigao do drugog gola, ponovo iz penala. Ponovo je siguran sa kreča bio Kesie.

Treći meč koji je odlučivao o plasmanu u Ligu šampiona igrali su Napoli i Verona, a završen je nerešeno 1:1.

Napoliju je bila neophodna pobeda. Uspeo je domaćin da povede u 60, minutu preko Rahmanija. Međutim, Verona je izjednačila u 60. minutu strelac je bio Faraoni.
Napoli je potom opsedao gol Verone, međutim gosti su odoleli i ostali neporaženi.

Serija A, poslednje kolo:

Inter - Udineze 5:1
Atalanta - Milan 0:2
Bolonja - Juventus 0:4
Napoli - Verona 1:1
Sasuolo - Lacio 2:0
Specia - Roma 2:2
Torino - Benevito 1:1

Konačna tabela:

Inter 91
Milan 79
Atalanta 78
Juventus 78

Napoli 76
Lacio 68
Roma 62

Sasuolo 62
Sampdoria 52
Verona 45
Đenova 42
Bolonja 41
Fiorentina 40
Udineze 40
Specija 39
Kaljari 37
Torino 37
Benevito 33
Krotone 23
Parma 20

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи