Читај ми!

Levandovski oborio Milerov rekord, Union Berlin u LK, ispao Verder

Bajern je postao treća ekipa u istoriji (prvi je bio Keln sredinom šezdesetih) koji je sezonu okončao postigavši gol u svakom meču. Ostali mečevi poslednjeg kola Bundeslige razsjasnili su da će Union Berlin igrati Ligu Konferencije, dok će u drugi rang takmičenja ići Verder. Baraž za opstanak u Bundesligi igraće pomenuti Keln.

Robert Levandovski je postavio rekord u brou golova postignutih u jednoj sezoni u elitnom rangu nemačkog fudbala, čime je učinio nevažečim rekord koji je držao Gerd Miler 49 godina.

Poljak je pogodio za 5:2 u samom finišu trijumfa nad Augzburgom, što je njegov 41. gol u sezoni. Miler je u sezoni 1970-1971 postigao 40 golova.

Levandovski nije pogodio u samo četiri od 27 ligaških duela u kojima je bio starter. Postigao je tri ili više golova u pet utakmica. Njegovi najbliži pratioci su bili Erling Haland i Andre Silva, sa 27, odnosno 28 golova.

Naravno, još ranije, Bajern je stigao do devete uzastopne titule u Bundesligi.

Borusija iz Dortmunda savladala je Bajer iz Leverkuzena sa 3:1, a golove su postigli Haland (dva gola) i Rojs. Jedini gol za Leverkuzen bio je delo Bendera.

Ajntraht je pobedio Frajburg sa 3:1, dok je Keln sa 1:0 bio bolji od Šalkea. Hofnenhajm je pobedio Hertu sa 2:1, a Arminija iz Bilefelda je kao gost bila bolja od Štutgarta sa 2:0.

Union Berlin je izborio igranje evropskih takmičenja trijumfom nad Lajpcigom od 2:1, a Borusija iz Menhengladbaha je savladala Verder u Vremenu sa 4:2.

Naposletku, Volfsburg je kod kuće poražen od Majnca sa 2:3, ali i pored toga ova ekipa će igrati Ligu šampiona naredne sezone. 

 

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво