Читај ми!

Crvena zvezda napunila mrežu Metalca, oborila dva rekorda i proslavila titulu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac sa 5:1 (3:0) u meču poslednjeg 38. kola Linglong Superlige Srbije. Crveno-beli su oborili dva rekorda.

Zvezda je ubedljivo savladal Metalac. Od samog starta je žestoko napala, rano postigla dva gola, a potom je sve odradila rutinski. Gosti uspeli da postignu počasni pogodak. Pored ubedljivog trijumfa, crveno beli su oborili dva rekorda, po broju osvojenih bodova i broju postignutih golova.

Zvezda je povela već u drugom minutu susreta. Ivanić je primio loptu na levoj strani na gol-aut liniji, oslobodio se čuvara, ušao u kazneni prostor. Potom je uputio povratni loptu na suprotnu stranu, na nju je naleteo Gajić i preciznim udarcem pogodio mrežu.

Već u petom minutu na semaforu je stajalo 2:0. Katai je odlično povukao od srdine terena, uočio je Bena na desnoj strani. Usledio je pas, greška Mlađovića, kome lopta prelazi preko noge i stiže do Bena koji je se naša sam ispred golmana i pronašao put lopti do mreže.

Crveno-beli su nastavili sa napadima na gol protivnika, koji se uglavnom branio i vrebao svoju šansu iz kontranapada.

U 34. minutu Zvezda je stigla do trećeg gola. Zoćević je pogrešio na oko 18 metara po sredini. Ivanić je prvo razmenio pas sa Falčinelijem da bi potom uposlio Bena koji kao i kod predhodnog gola usituaciji jedan na jedan sa golmanom Metalca izlazi kao pobednik.

 

Zvezda je nastavila da postiže golove i u drugom poluvremenu. U 49. minutu Katai je odlično prošao po levoj strani uleteo u šesnaesterac, uputio je centaršut. Golman Savić je uspeo da odbije loptu ali samo do Kange koji sa oko 11 metara postiže pogodak.

Gosti su smanjili prednost Zvezde u 69. minutu. Maksimović je iskristio grešku Pankova koji se okliznuo na srdini terena. Krenuo je ka kaznenom prstoru i u situaciji jedan na jedan sa golmanom Popovićem postigao pogodak.

U 76. minutu Mlađović je oborio Srnića u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Pavkov - 5:1 za Zvezdu.

Do kraja meča još nekoliko prilika na obe strane, ali nije bilo promene rezultata. 

Pre meča Pavkovu i Kataiju uručeni su dresovi sa brojem 100.

Posle meča na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" održana je svečana ceremonija dodele šampionskog pehara i medalja svim zaslužnima u crveno-belom dresu.  

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара