Читај ми!

Zvezda ubedljuva protiv Bačke, 100. utakmica Kataija u crveno-belom

Crvena zvezda je kao gost savladala Bačku sa 5:0 (4:0) u meču predposlednjeg 37. kola Linglong Superlige Srbije. Pored ubedljive pobede crveno-belih susret će biti upamćen i po 100. meču Aleksandra Kataija u dresu Zvezde.

Sjajnom igrom, pre svega u prvom poluvremenu, crveno-beli su slomili otpor domaćina, koji nije imao rešenja za ovakvu igru novog-starog šampiona. Duel je obeležio Kanga sa tri asistencije. Na kraju ubedljiv trijumf crveno-belih.

Zvezda je povela u 15. minut susreta. Veljko Nikolić je brzo izveo slobodan udarac sa desne strane, uposlio je Kangu u šesnaestercu, ovaj je u petercu pronašao Pavkova, koji glavom trese mrežu domaćina.

Gosti su udvostručili prednost u 25. minutu. Pogrešio Eskić na sredini terena. Kanga je odlično uposlio Gavrića iza leđa odbrane, koji je izašao sam ispred golmana i lako ga savladao.

Minut kasnije crveno-beli su propustili odličnu priliku, tačnije golman Bačke je sjajno reagovao. Lopta je u kaznenom prostoru došla do Pavkova, ovaj je pronašao Vukanovića u petercu, ali je golman Milojević uspeo da odbrani njegov udarac.

Zvezda je nastavila da opseda gol domaćina. Svoje šanse propustili su Kanga, Njegoš Petrović sa distance i Pavkov.

U 32. minutu Zvezda je stigla do trećeg gola. Prelepim udarcem sa oko 20 metara Njegoš Petrović je poslao loptu pod prečku, golman Aleksa Milojević nije uspeo da ukroti ovaj udara i morao je po treći put da izvadi loptu iz mreže.

U 36. minutu na semaforu je stajalo 0:4. Kanga je odlično uposlio Gavrića koji se ponovo našao sam ispred golmana Milojevića i u duelu jedan na jedan izašao kao pobednik.

Prvi udarac ka golu Crvene zvezde videli su u 40. minutu susreta, ali pokušaj domaćina sa distance golman Petrović je ukrotio bez većih problema.

Nastavila je Crvena zvezda da napada i u nastavku. Domaćin je svoju šansu vrebao iz kontanapada, jednu takvu priliku propustio je u 53. minutu, Eskić je išao ka golu Petrovića, ali ga je sustigao Degenek i u poslednjem trenutku izbio loptu.

Još jednu dobru priliku propustio je Pavkov u 55. minutu, tačnije njegov pokušaj glavoma sa pet metara golman Milojević je odbranio.

Očekivano, Zvezda je umirila tempo, i dalje je napadala, ali sa manje intenziteta. Crveno-beli su nastavili da stvaraju prilike ali i da ih propuštaju. Svoje šanse nisu iskoristili Kataji, Gobeljić i Ben.

Fudbaleri Bačke uspeli su da stvore nekoliko poluprilika, ali bez većih pretnji po gol Petrovića.

Crvena zvezda je peti gol postigla u 86. minutu. Lepa akcija crveno-beli, Ivanić i Nokolić su razmenili dupli pas u šesnaestercu domaćina i Ivanić se upisao u listu strelaca i tako stavio tačku na ovaj meč.

Superliga Srbije, 37. kola:

Petak:

Radnik - TSC 0:3
Vojvodina - Spartak 1:1
Bačka - Crvena zvezda 0:5

Subota:
Inđija - Proleter
Javor - Čukarički
Metalac - Novi Pazar
Napredak - Mladost
Rad - Mačva
Zlatibor - Radnički Niš
Partizan - Voždovac

Tabela:
Crvena zvezda 105
Partizan 92
Vojvodina 71
Čukarički 68
Radnik 55
TSC 55
Metalac 51
Mladost 51
Spartak 51
Napredak 47
Voždovac 47
Proleter 47
Javor 45
Radnički Niš 45
Novi Pazar 45
Rad 44
Inđija 35
Zlatibor 28
Mačva 22
Bačka 16
 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво